""

Yozgat hacıları yurda dönüyor « Yeniufuk Gazetesi

8 Mayıs 2024 - 00:57

Yozgat hacıları yurda dönüyor

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren Yozgat hacıları yurda dönmeye başladı. Hacıların karşılanması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Yozgat hacıları yurda dönüyor
Son Güncelleme :

21 Temmuz 2022 - 16:08

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren Yozgat hacıları yurda dönmeye başladı. Hacıların karşılanması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca giden Yozgat hacıları yurda döndü.  Müftülük külliyesinde İl Müftüsü Ali Gülden, İl Müftü yardımcıları,daire personeli ve hacıların yakınları tarafından hacılar sevinçle karşılandı.

Aileleriyle kucaklaşan hacılar, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Bazı hacılar gözyaşlarına engel olamadı.

Karşılama töreninde konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, hacıların sağlıklı ve rahat bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Meşakkatli bir yolculuğun ardından hacılarımızı yoğun bir kalabalığın katılımıyla güllerle karşıladık. Hacılarımızın sevinç ve mutluluğuna şahit olduk. Hacılarımızın ibadetlerini memnuniyet içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlamaları bizleri mutlu etti. Hacılarımızın ibadetlerinin makbul, haclarının mebrur olmasını, gitmek isteyen kardeşlerimize de fırsat nasip eylesin. Daha önceki yıllar yazılmış olup da hasretle, muhabbetle haccın çıkmasını bekleyen kardeşlerimize de gelecek yıl gitmeyi nasip eylesin.” dedi.

İl Müftüsü Gülden; hac ibadeti öncesinde İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan hacılara katılım belgelerini takdim etti. Cemil MERMERTAŞ

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.