""

Yozgat UMKE ekibi Kastamonu kampına katıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:35

Yozgat UMKE ekibi Kastamonu kampına katıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9’uncu Bölge UMKE Eğitim Tatbikatına Yozgat UMKE ekibi de katıldı. Yozgat UMKE’nin de katıldığı ve üç gün süren tatbikat başarı ile tamamlandı.

Yozgat UMKE ekibi Kastamonu kampına katıldı
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2018 - 7:00

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin katıldığı 9’uncu Bölge UMKE Eğitim ve Tatbikatı’nın son gününde su üstü kurtarma, trafik kazası sonrası yaralılara müdahale, kayıp arama mizanseni yapıldı. Abana ilçesi Hacıveli mevkinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren Kastamonu, Ankara, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat’tan katılımın olduğu tatbikata Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ve vatandaşlar ilgi gösterdi.
Eğitimlere katılan Yozgat UMKE sorumlusu sağlık memuru Baki Ünlüsoy da 1999 yılındaki Marmara ve Van depremini yaşadığını hatırlatarak, UMKE’nin önemine işaret etti. Afetlere hazırlık konusunda UMKE’ye büyük görevler düştüğünü dile getiren Ünlüsoy, “Sağlık Bakanlığımızın üzerinde önemle durduğu UMKE, afetlerde medikal müdahale açısından büyük önem taşıyan bir birim. Bizzat depremi yaşamış ve müdahale etmiş biri olarak söyleyebilirim ki bu tip eğitim faaliyetleri donanımlı birer sağlık görevlileri yetişmesi açısından önemli” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.