""

Yozgat ve Kayseri “Permakültür Eğitimi Projesi”ni hayata geçiriyor « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 15:03

Yozgat ve Kayseri “Permakültür Eğitimi Projesi”ni hayata geçiriyor

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında gerçekleştirilecek olan “Permakültür Tasarımcı Sertifikası” eğitim projesi için işbirliği protokolü imzalandı. Proje kapsamında, Sorgun Bilim ve Sanat Merkezi’nde görev yapan sertifikalı öğretmenler, 13-15 Kasım tarihleri arasında Kayseri’de özel bir eğitim düzenleyecek.

Yozgat ve Kayseri “Permakültür Eğitimi Projesi”ni hayata geçiriyor
Son Güncelleme :

26 Ekim 2023 - 16:17

Bu eğitimlerle öğretmenler ve öğrencilere şu konularda katkılarda bulunulacak:
Sürdürülebilir Çevre Bilinci: Doğa ile uyum içinde, sürdürülebilir bir yaşam için permakültür felsefesi ile tanışma.
Ekolojik Tarım ve Geri Dönüşüm: Organik atıkların değerlendirilmesi, geri dönüşüm farkındalığı ve ekolojik tarıma katkı sağlama.
Doğa Bilinci: Doğayı doğal ortamda tanıma, eğitim materyali olarak kullanma yetisi kazandırma.
Sosyal Beceriler: Ekip çalışmaları ve işbirliği ile sosyalleşme yeteneklerine katkıda bulunma.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öcal ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci’ye teşekkür ederek, bu projenin, doğaya saygılı bir toplumun yetişmesine katkıda bulunacağına inandıklarını ifade etti. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.