""

Yozgat’a Kurulacakken Kayseri’ye Kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:13

Yozgat’a Kurulacakken Kayseri’ye Kuruldu

Yozgat’a kurulması planlanan ilk etapta 20 kişi istihdam sağlayacak koltuk ve kanepe imalathanesi Yozgatlı iş insanları tarafından Kayseri’ye kurulmak zorunda kaldı.

Yozgat’a Kurulacakken Kayseri’ye Kuruldu
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2022 - 14:05

Yozgat’a kurulması planlanan ilk etapta 20 kişi istihdam sağlayacak koltuk ve kanepe imalathanesi Yozgatlı iş insanları tarafından Kayseri’ye kurulmak zorunda kaldı.

Yozgat’ın Mobilya sektöründe köklü firmalarından birisi olan Bakgör Mobilya İmalat ve satış firması portföyüne bir süredir eklemeyi planladığı koltuk ve kanepe imalathanesini Yozgat’ta uygun bir tahsis edilmediği için Kayseri’ye kurmak zorunda kaldı.

Firma yetkilisi Eren Karataş, Yozgat’ta uzun yıllardır mobilya imalat ve satışı yaptıklarını hatırlatarak, “Yozgat’ta yeni istihdam alanları sağlamak amacıyla planlama yapmaya gayret ederken, firmamız bünyesinde bir koltuk ve kanepe imalathanesi kurmak istedik. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası ile çok defa görüşmelerde bulunduk. Bizlere Organize Sanayi bölgesi ya da uygun bir yerden bina veya arsa tahsisi talep ettik. Ancak tarafımıza olumlu dönüşler yapılmayınca kurmayı planladığımız koltuk ve kanepe imalathanesini Kayseri’ye kurmak zorunda kaldık” dedi.

KAYSERİ SAHİP ÇIKTI

Kayseri’ye kurulan ve şuanda 20 kişi istihdam sağlayan koltuk ve kanepe imalathanesinin kuruluş aşamasında Kayseri Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinden olumlu destekler gördüklerini kaydeden Eren Karataş, Yozgat’ta yaşanan istihdam alanları yetersizliği yüzünden işsizliğe bağlı göç devam ettiğini, bu konuda Yozgatlı olarak, ellerinden gelen çalışmayı yapmak istediklerini, ancak gerekli ilgi ve desteği görmediklerini üzülerek, ifade etti.

Yozgat bizim doğup, büyüdüğümüz kendi memleketimizdir. İnsanlar kendi memleketinde öncelikle iş yapmak, istihdam sağlamak, kendi ilinde katma değer üretmek ister. Yozgat’a yatırım yapmak için gelen iş insanları olduğunu bildiklerini anlatan Karataş, şunları söyledi: “Yozgat bu konuda yetersiz. Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları bu konuda sorumluluk almaktan kaçıyor. İş insanlarımıza daha çok yardımcı olsalar Yozgat’a çok yatırım yapılır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.