""

Yozgatlılar, amatör futbolun efsane ismine ağladı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:25

Yozgatlılar, amatör futbolun efsane ismine ağladı

Yozgat’ta futbol sevgisini ve futbol ruhunu amatöre taşıyan amatör futbolun efsane ismi, Sarayspor’un kurucusu Kamil Kılıçarslan, 76 yaşında vefat etti. Kılıçaslan’ın cenazesi dün Çapanoğlu Büyük Camide ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarayköy’de toprağa verildi.

Yozgatlılar, amatör futbolun efsane ismine ağladı
Son Güncelleme :

20 Haziran 2018 - 10:55

Yozgat’ın 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan, sempatik kişiliği babacanlığı ve futbola olan düşkünlüğü ile hafızlarda yer edinen Kılıçarslan, koyu bir Galatasaray taraftarıydı. Birçok kulüpte amatör futbol oynadı. Futbola 1968 yılında Yolspor’da başladı. Sırasıyla Yaylaspor, Bozokspor ve Yerköy Esnafspor’un formalarını giydi.
1989 yılında doğup büyüdüğü Saray’ın ismini verdiği Sarayspor’un kurulması ile birlikte futbolculuk hayatı sona ererken, teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı kariyeri başladı. Kamil Kılıçarslan, Sarayspor ile ikinci amatör kümede 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Kılıçarslan’ın vefatı, ailesi kadar sevenlerini de yasa boğdu.
Merhum Kılıçarslan’ın cenazesi, Çapanoğlu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarayköy’de defnedildi. Cenaze namazına , Kılçarslan ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Amatör Kulüp Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Futbola olan tutkusu ile tanınan ve çevresi tarafından sevilen bir kişiliğe sahip olan namı değer Bazuka Kamil’e Yeniufuk Gazetesi olarak Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve spor camiasına baş sağlığı dileriz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.