""

Yozgat’ta kaz üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:42

Yozgat’ta kaz üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanıyor

Yozgat’ta kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla TSO Başkanlığı öncülüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Yozgat’ta kaz üretiminin  yaygınlaştırılması amaçlanıyor
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2018 - 7:00

ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisinde düzenlenen toplantıya, TSO Başkanı Sinan Çelik, STK temsilcileri, girişimciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda, kaz yetiştiriciliğinin nasıl yaygınlaşması gerektiği, üretim pazarlama gibi konular değerlendirildi.
Bozok Üniversitesi Zootekni Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Akif Boz, özellikle kaz yetiştiriciliği konusunda Yozgat’ın sahip olduğu potansiyele değinerek gelecekte kentin merkez olabileceğini ifade etti.
TSO Başkanı Sinan Çelik’te, yatırımcılar için gerekli alan çalışması yapılabileceğini belirterek, STK’lar ile iletişim kurulmasında yardımcı olacaklarını ifade etti.
TKDK İl Koordinatörü Selim Türker ise kaz yetiştiriciliğinin Yozgat açısından önemli bir konu olduğunu ve Pazar bulma sorunu olmadığını belirterek katılımcıları bilgilendirdi.
ORAN Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız’da, benzer sektörleri karşılaştırarak Kaz Yetiştiriciliğinin Yozgat için önemli bir yatırım olacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.