""

Yurtnaç: Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlenmesine vesiledir « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:44

Yurtnaç: Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlenmesine vesiledir

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, bayramların Rabbimizin müminlere tüm insanlığa bir nimeti, hediyesi olduğunu belirterek, bayramların, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun güçlenmesine vesile olduğunu söyledi.

Yurtnaç: Bayramlar, birlik, beraberlik ve  kardeşlik duygusunun güçlenmesine vesiledir
Son Güncelleme :

14 Haziran 2018 - 7:00

Vali Yurtnaç, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında Yozgat halkının bayramını kutladı. Vali Yurtnaç mesajında şunları kaydetti: “Fahri Kainat Efendimiz’in; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olarak tavsif ettiği bir Ramazan ayını daha geride bırakıp bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazanda bir ay boyunca dayanışmayı, kaynaşmayı, cemaatle ibadet bereketini ve yardımlaşmayı hep birlikte yaşadık. Yozgat’ımızın ve tüm ülkemizin kutlu bir geleneği olarak mahallemizde, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, soframızı paylaştık.
Bayramlar, Rabbimizin mahsusan müminlere genel olarak tüm insanlığa bir nimeti, hediyesi olmasının yanı sıra, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi yenilemek için önemli bir imkandır. İslam dünyasının tamamına bakılınca birlik ve beraberliğe olan ihtiyacın ne kadar açık olduğu görülür. Aynı kıbleye yönelen Müslümanlar, kalpleriyle, ruhlarıyla, tüm benlikleriyle, bayramın coşkusunu yaşıyor. Onların da coşkularını paylaşıyorum. Terörle mücadelemizde kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimiz, Ramazan ayında da şehitler verdi. Bu vesileyle, tüm şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yaralanan güvenlik görevlilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Bayram münasebetiyle; komşularımızla, akrabalarımızla bayramlaşalım; çocuklara hediyeler verelim; yaşlıları, yolda kalmışları, garibanları, hastaları, ülkelerinden uzak kalmış mülteci olarak misafirimiz olan kardeşlerimizi unutmayalım, sıla-i rahim yapalım. Özellikle şehit ve gazi yakınlarını ihmal etmeyelim.
Yozgat’ımızın sıla özlemiyle bayram misafiri çok olmaktadır. Bu sebeple bayram yolculuğunda trafik kurallarına dikkat edelim hızdan, uykusuz yolculuktan uzak duralım. Sevinci acıya tahvil etmeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle, mesai arkadaşlarımın, Yozgatlı hemşerilerimizin, ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm milletimize, ülkemize ve Yozgat’ımıza huzur, saadet ve selamet getirmesini dilerim.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.