""

100.Yılımızı coşkuyla kutladık « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:02

100.Yılımızı coşkuyla kutladık

100.Yılımızı coşkuyla kutladık
Son Güncelleme :

31 Ekim 2023 - 16:54

Yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ımızda da Cumhuriyetimizin 100. Yılını coşkuyla kutladık. 29 Ekim coşkusu Şehrimizde gündüz ayrı gece ayrı etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki kutlama etkinliğinde Vali Mehmet Ali Özkan’ın duygu yüklü konuşması ve ardından düzenlenen gösteriler, büyük beğeni topladı.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve fenerlerle terminal kavşağına kadar marş söyleyerek yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe, 7’den 70’e çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Terminal kavşağında son bulanan yürüyüşte Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek yürüyüşe katılan vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Vali Özkan, burada yaptığı kısa ve duygu yüklü konuşmasında kalabalığın yüreklerine dokundu.  Özkan, “Büyük Türk Milletinin asil, öz evlatları Yozgatlılar, bu yürekler böyle vurdukça, bu gönüller böyle durdukça Albayrak ilelebete Cumhuriyet sonsuza kadar yürüyecek var olun.  Siz oldukça bu gönüllüler topu vurdukça Albayrak başımızda durdukça mazluma zalim eli değebilir mi. Var olun Sağ olun.  Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü olan bugünde başta; Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Şehit ve Gazilerimiz olmak üzere; gerek aklı, gerek ilmi, gerekse bedeni ile ülkemize hizmet etmiş bütün vatan erlerini selamlıyorum, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” dedi.

Vali Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nejdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Evren Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve diğer kurum müdürleri, 7’den 70’e tüm Yozgatlılar bu coşkulu günde bir kez daha birlik ve beraberlik duygularıyla dolup taştı.

Bu coşku, sosyal medyada da zirveye ulaştı. Büyük Önder Atatürk’ün ilham verici sözleri, Yozgat’ımızda da binlerce insanın kalbinde yankılanarak Cumhuriyet sevgisini yeniden alevlendirdi. Facebook, Twitter, Instagram ve diğer platformlarda paylaşılan fotoğraflar ve videolar,  Cumhuriyetimizin 100. yılını gurur ve mutlulukla kutlayan insanlar, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Daha sonra Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü onuruna, Vali Mehmet Ali Özkan ve eşi Arzu Özkan Hanımefendi’nin ev sahipliğinde Valilik Salonunda Resepsiyon düzenlendi. Burada da Cumhuriyetimizin 100. Yıl pastası kesilerek birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Netice itibariyle, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü, tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ımızda da dolu dolu etkinliklerle kutlandı. Birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetimizi daha nice yıllar boyunca aynı coşku ve heyecanla kutlamak dileğiyle.

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.