""

Adayları gördük ama bir de! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:23

Adayları gördük ama bir de!

Adayları gördük ama bir de!
Son Güncelleme :

25 Ocak 2019 - 7:00

İYİ Parti, Saadet Partisi ve CHP Belediye Başkan adaylarını (Merkez) henüz açıklamamış olsalar da Ak Parti ve MHP; İl, İlçe ve Belde Belediye başkanı adaylarını yapılan açıklamalarla öğrenmiş olduk. Siyasi partiler kaliteli hizmet üretebilmeleri için eğitimli ve gerekli donanıma kavuşturulmuş elemanlara ihtiyaçları vardır.

Bu ihtiyaç tüm süreçlerde geçerlidir.

Siyasi partilerde kaliteli hizmet, mutlak anlamda vatandaşın memnuniyetini hedefler. Son karar hizmet sunulan vatandaşındır.

Politikada en önemli kural ve doğru olan kaliteli hizmet, kaliteli kadrolarla verilebilir…

Ne kadar kaliteli eleman, o kadar kaliteli hizmet var demektir.

Ayrıca üst yönetimin de değişimi istemeli ve buna istekli olması gerekir. Başka türlü toplumsal taleplerin karşılanması mümkün olmaz. Çünkü ihtiyaç, değişim demektir.

Politikada nihai hedef şudur:

Partideki herkesin aktif katılımı ile vatandaşların memnuniyetini sağlamak ve bunun sonucunda da seçmen pazarındaki payını arttırarak iktidarda kalmak veya iktidara yürümektir.

Asıl anlatmak istediğimi ne kadar anlatabildiğim mi, bilemiyorum ama daha açık konuşmak gerekirse, siyaset bir ekip işidir. Burada elbette ekibin başındaki isim ne kadar önemli ise, bu isimle çalışacak kişilerde çok önemlidir.

Demek istediğim şuana kadar partilerden yapılan açıklamalarla Belediye Başkanlarını öğrendik ama Belediye Başkanı ile birlikte çalışacak ekibi henüz öğrenmiş değiliz.

Vatandaş, Belediye Başkanı adayları ile caddede, sokakta ya da herhangi bir mekanda karşı karşıya geldiğinde adayların seçildiğinde birlikte yanında birlikte çalışacağı ekibi de görmek istiyor…

Dolayısıyla burada vatandaş, Belediye Başkanı adayı kadar ekibinde ne önemli olduğuna dikkatleri çekmeye çalışıyor.

Peki, vatandaşın bahsettiği Belediye başkanı ile birlikte çalışacak ekip hangi kriterler doğrultusunda, nasıl ve ne şekilde kurulacak?

Bu konuda yetkili organlar nasıl bir yol izleyecekler!

Vatandaş, yetkili organlardan ekip kurulurken, en başta liyakate öncelik verilmesini bekliyor… Benim, senin adamın düşüncesiyle hareket edilmesini istemediğini açıkça ifade etmese de, arzu edilen şehrin gelişmesine projeleriyle katkı sunacak bir ekip kurulmasını istiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.