""

Akdağmadeni’nde belediye ticareti geliştirecek proje hazırladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:25

Akdağmadeni’nde belediye ticareti geliştirecek proje hazırladı

Akdağmadeni’nde belediye ticareti geliştirecek proje hazırladı
Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 7:00

Belediyeler, bir ilin, ilçenin, beldenin en önemli değerleridir. İl, ilçe, belde Belediyelerin yaptığı hizmetlerle hem gelişir, hem kalkınır… Belediyeler, gelişmenin ve kalkınmanın yada gelişmemenin ve geri gitmenin kilit noktasıdır.

Yozgat bu konuda yıllardır talihsizlikler yaşadı… Yozgat’ta ticari hayat bugün durma noktasına gelmişse, şehirde birçok esnaf bugün kaybolmuşsa sebebi bellidir…

Dolayısıyla şehirde sosyal ve kültürel hayatın olup olmadığına bakmak için önce yerel yönetimlerin icraatları ve faaliyetleri incelenmesi gerekir.

Mesela konumuzla direkt ilgili dün gazetelerde bu konuda güzel bir haber vardı… Akdağmadeni ilçemizde Belediye tarafından hazırlanan bir çalışma dikkatimi çektiği için sizlerle paylaşmak istedim…

Akdağmadeni Belediyesi ilçenin yeni vizyonunu oluşturan projeleri hayata geçirmek amacıyla önemli 4 projenin adımlarını attı. Proje bedelinin 200 Milyon TL olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı İrfan Coşgun, yaptığı açıklamada, Akdağmadeni Turizm Merkezi Projesi, Fındıklı Göleti Projesi, Atık su Arıtma Tesisi Projesi ve Vahşi Depolama Alanı ıslah projelerine start vererek projelerin gerçekleştirilmesi noktasında ilk adımların atıldığını söyledi.

Coşgun, “Özellikle Akdağmadeni’nde ticari hayatı geliştirecek projeler üzerinde duruyoruz. Turizm kümelenme alanlarının tesisi, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında büyük emek harcamıştır.

Aynı zamanda Fındıklı Bölgesinde ilçemizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, bölgeye hareket kazandıracak, kültür balıkçılığını geliştirecek, orman yangınlarında kullanılacak ve mesire alanları ile Akdağmadeni’ne yeni bir rekreasyon alanı kazandıracak bir göletin inşasına önem veriyoruz.

Bunun yanında Akdağmadeni bölgesi için ciddi çevre sorunlarına orta ve uzun vadede çözüm bulmak adına ıslah projelerini de başlattık.

Atık su arıtma tesisi ise çevre kirliliğine sebep olan ve mevcut su varlıklarını kirleten bölgenin önemli bir sorununa çözüm olacaktır.4 projenin toplam yatırım maliyetinin eklentileri ile birlikte 200 milyon TL’yi geçeceği öngörülmektedir. Projeler ile ilgili detaylar yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağız” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.