""

BAŞKAN GİBİ BAŞKAN « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:39

BAŞKAN GİBİ BAŞKAN

BAŞKAN GİBİ BAŞKAN
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

Örnek insan olmak için bir takım sıfatları taşımak gerekir…

Mesela;

Doğru olmak, paylaşmak…

Paylaşımcı olmak, akil olmak…

İnsanları bir araya getirmek…

Ayrıştırıcı olmamak…

İstişareye önem vermek ve en önemlisi ben merkezi düşünce sahibi olmamak… Elbette daha eklenmesi gereken birçok kriter mutlak surette vardır.

Fakat bu saydıklarımızı dahi üzerinde taşıyan her insan örnek insandır. Birde İdareci sıfatıyla bu davranışlara sahip bir insan toplumun örnek alacağı insandır.

Bu konuda çalışkanlığı ve yaptığı güzel işler vesilesiyle Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, çalışma azmi ve yaptığı hizmetlerle adından söz ettirse de vatandaşlarla olan samimi diyalogu ilçe halkının takdirini topluyor.

Sayın Açıkel’i örnek göstermek yerinde bir davranış olacağını düşünüyorum. Çünkü, Sarıkaya’da başkanlık görevini devraldığı günden bu yana önemli projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Ömer Açıkel, sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak halkın sorunları ile de yakından ilgilenmeyi ihmal etmiyor.

Tam bir “Şehriemin’dir” Esnaf ziyaretlerini sürdüren Başkan Açıkel, esnafların sorun ve isteklerini dinleyerek sorunların giderilmesi noktasında çözüm üretiyor.

Esnafın önünü tıkamıyor, ilçe esnafının daha da güçlü hale gelmesi için gayretleri takdire şayandır.

Dolayısıyla haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarını da ziyaret eden Başkan Açıkel’in burada ortaya koyduğu en son yaptığı bir davranış örnek vermek gerekirse, geçen hafta ilçede yaşlı, karı koca bir esnafın tezgâhına misafir olması sosyal medyada beğeni rekoru kırdı.
Domates kasası üzerine serilen kağıt üzerinde domates, peynir türü şeylerle kahvaltıyı yapan Başkan Açıkeli, cep telefonu ile çeken bir başka pazarcı esnafı bunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşması takipçilerinin beğenisini kazandı.
Vatandaşlar fotoğrafın altına yaptıkları yorumlarda, “İşte başkan, halkıyla hem hal olan, Anadolu insanı örnek başkan” diye mesajlar yazarak Başkan Açıkel’e övgüler yağdırdı.

Şimdi konuyu sonlandırmadan son cümle olarak ilave yapacak olursam; Sarıkaya Belediye başkanı Ömer bey gerek kişiliği gerekse yaptığı hizmetler bakımından örnek alınmalıdır.

Bir Belediye başkanı yaptığı hizmetlerle birlikte vatandaşa ve esnafa karşı yaklaşımlarıyla toplumda iz bırakabilmişse, elbette örnek alınarak, hatırlanacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.