""

BEĞENDİNİZ Mİ? « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:34

BEĞENDİNİZ Mİ?

BEĞENDİNİZ Mİ?
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2018 - 10:04

Bugün Yeni Valilik binasını konuşacağız… Vatandaş burası için “küçük saray” diyor.

Kaç tane oda var?

Kaç tane bölmeden oluşmaktadır?

Ne kadar personel çalışacak?

Yeni personeller alınacak mı?

Kaç tane kurum bu çatının altında hizmet verecek?

Kaç paraya yapıldı?

Merak etmeyin bu soruların hepsinin cevabı var…

Doğru ya da yanlış! Şimdi bunları tartışmanın kimseye faydası yok. Dolayısıyla bu tür tartışmaları yeniden gündeme getirmek sadece zaman kaybı olacağı için biz bundan sonra neler yapılacak, bunları konuşalım…

Şimdi daha önceden belirlenen bütün kurumlar aynı çatı altında bir araya geldi. En son Valilik makamı kalmıştı, hafta başında vali bey’de yeni yerine geçince süreç tamamlanmış oldu.

Evvelsi gün Yeni Valilik Binası Basın mensuplarına tanıtıldı… Bizzat Vali bey tarafından hangi katta neler var, tek tek anlatıldı…

Tanıtım sırasında Valimiz Kemal Yurtnaç, fiziki ve genel durumu bakımından modern binalarda hizmet sunmanın güzel olduğunu belirterek, önemli olanın vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Yapımına 2014 yılında başlanılan ve Selçuklu-Osmanlı mimarisine sahip olan Yozgat Valiliği Hükümet binasının halka hizmet vermeye başladığı hatırlatıldı.

İlimiz Valisi Kemal Yurtnaç, yeni hükümet binasında Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlk olarak gazeteciler için yeni hükümet konağına yaptırılan Basın İletişim Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın modern bir binaya kavuştuğunu ifade etti.
40 bin metrekare kapalı alana sahip binada valiliğe bağlı 19 kurum ve 700 personelin hizmet vereceğini anlatan Vali Yurtnaç, yeni hükümet binasında hizmet kalitesinin daha da artacağını dile getirdi.
Yozgat Valiliği olarak her zaman sonuç odaklı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Vali Yurtnaç, amaçlarının hizmet standartlarını artırmak ve hükümet binasını kullanılabilir hale getirmek olduğuna vurgu yaptı. Hükümet binasının şehrin kalbi olacağını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Binanın çevre güvenliği ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Eski valilik binasında park yeri sorumuz vardı burada 370 araçlık otoparkımız olacak ve park sorunumuz kalmayacak. Geldiğim günden beri söylüyorum. Şehrin ciğerlerini doldurmuşlar bu şehir nefes alamıyor. Biz kamu birimlerini şehrin merkezi dışına alarak şehri nefes alır hale getireceğiz” dedi.
Sözlerini bir müjde ile tamamlayan Vali Yurtnaç son olarak ise eski Şifa Hastanesi ve Toprak Mahsulleri Ofisini de kamulaştırarak bu alanda Demokrasi Meydanı oluşturacaklarını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.