""

Bisiklet projesi Yozgat’ta da uygulanmaya başladı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:01

Bisiklet projesi Yozgat’ta da uygulanmaya başladı

Bisiklet projesi Yozgat’ta da uygulanmaya başladı
Son Güncelleme :

16 Temmuz 2018 - 7:00

Sağlık Bakanlığının bütün İllerde uygulanmasını istediği “Bisiklet kullanım projesi” Yozgat’ta da uygulanmaya başlandı…

Şimdiye kadar gittiğim birçok İlde bu projenin çok önceden uygulandığını gördüm… Yakın zamanda bir vesile ile gittiğim Kırşehir’de Belediye tarafından 13 bin metre bisiklet yolu yapıldığını Kırşehir’de duymuştum.

Malum proje Yozgat’ta da uygulanmaya başlayınca bu konuda hangi İllerde nasıl bir çalışma yapıldığı konusunda yaptığım araştırmada, Sağlık bakanlığı ile protokol yapan birçok Kamu Kurum, bulundukları İllerde 10 binlerce bisiklet dağıtımı yaparak, toplumda sağlıklı yaşam koşullarını teşvik etmeyi sağladığını gördüm.

Hatırladığım kadarıyla 2015,2016 ve 2017 yıllarında da Yozgat’ta benzer faaliyetler yapılmıştı… Şimdi ise Yozgat Belediyesinin hazırlamış olduğu ve vatandaşın kullanımına sunduğu bu proje bir nev’i yukarı da bahsettiğim çalışmanın devamı niteliği taşıyor olabilir.

Çünkü yaptığım incelemede Konya, Afyon, Kırşehir, Fatsa, Antalya Kepez gibi Belediyelerinde aynı şekilde çalışmaları bulunmaktadır.

Dolayısıyla bu tür projeler Şehirlerin kimliklerine olumlu yansıdığı gibi aynı zamanda aidiyette kazandırmaktadır.

Bu konuda Yozgat Belediyesinden yapılan ön açıklamada, Kentin çeşitli yerlerinde kurulan bisiklet terminallerinden vatandaşlar kent kart sistemiyle faydalanacakları belirtilmektedir.

Ayrıca konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kazım Arslan, bisikletin, şehir içi ulaşımda kullanılmasında trafiği rahatlatıcı bir faktör olabileceğini söyledi.

Yozgat’ın coğrafi yapı itibariyle bisiklet kullanmaya elverişli olmadığına değinen Başkan Arslan, “Az da olsa olsa şehir içinde kullanılabilir. Ayrıca bir bisiklet kullanmak spordur, sağlık açısında önemli görüyoruz. Bu bisikletler şehir için ayrı bir renk oluşturacak vatandaşımız keyif için binebilecektir” dedi.

Arslan, şehir içine 5 ayrı yere bisiklet istasyonu kurduklarını ve 80 bisiklet bulunduğunu anlatarak, “Bisiklet kullanmak isteyen vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ile belediyemize kayıt yaptırıp mevcut ellerindeki kent kart veya kredi kartlarıyla istediği yerden bisikleti alıp, kullandıktan sonra istediği istasyona bırakabileceklerini” belirtti. Unutmadan son bir not düşmekte fayda olacaktır. Bisikletin saatliği 1 lira olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.