""

BU İŞLETME İŞSİZLİĞE CAN SUYU OLUR « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:16

BU İŞLETME İŞSİZLİĞE CAN SUYU OLUR

BU İŞLETME İŞSİZLİĞE CAN SUYU OLUR
Son Güncelleme :

20 Aralık 2017 - 7:00

İşsizlik ve göç olayı Yozgat’ın her zaman birinci öncelikli sorunu oldu, bundan sonrası için aynı düşünceyi tekrar paylaşmak istemem ama zaman ne gösterecek birlikte öğreneceğiz.

İşsizlik ve istihdam konusunda uzunca zamandır bir takım çalışmalar yapıldı… Neydi bu çalışmalar kısaca hatırlayacak olursak; İki defa kısa aralıklarla üst üste İşadamları zirvesi toplantısı yapıldı.. Bu toplantılarda Yozgat’ın potansiyeli ortaya konuldu…

Bu toplantılara katılan işadamları Yozgat’ta kendilerince bir potansiyel görmüş olacak ki; bir şeyler yapma lüzumunda bulundular…

İşte bunlardan birisi şuan hayata geçiyor… Bu konuda  İstanbul’da dev tesislerde çorap üretimi yapan ve kendi alanında Türkiye’de ilk 10 firma arasında gösterilen Dönsa Tekstil ikinci fabrikasını Yozgat Organize Sanayi Bölgesine kurma kararı aldı.
Vali Kemal Yurtnaç arsa tahsis sözleşmesini imzalamak üzere Yozgat’a gelen firma ortaklarından Mahmut Babayiğit ve Erol Güzelocak’ı makamında kabul etti.
İmzanın ardından Vali Yurtnaç dev yatırımı yapmak için Yozgat’ı seçen fabrika ortaklarına teşekkür etti.
20 bin metre kare arsa üzerinde 10 bin metre kare kapalı alan yapmayı amaçlayan firma Yozgat’ta ürettiği çorapları başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir köşesine ihraç edecek. Hafriyat çalışmalarını 2018 yılına girmeden bitirmeyi hedefleyen firma Nisan ayı ile birlikte üretime başlayacak. İlk etapta 300 kişiye istihdam sağlayacak olan firma ilerleyen yıllarda kapasiteyi artırarak 700 kişiye istihdam sağlamayı amaçlıyor.
Firma ortaklarından Mahmut Babayiğit Yozgat’a yatırım yapmaları konusunda Vali Kemal Yurtnaç’ın talimatı ile oluşturulan girişimci heyetinin etkili olduğunu söyledi.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin 5’inci bölge teşviklerinden yararlanmak istediklerine değinen Babayiğit, “İstanbul’da üretime devam eden ve şuanda 300 kişinin çalıştığı bir tesisimiz var. Sürekli kendimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikamızı büyütme, bu alanda daha fazla söz sahibi olma düşüncemiz vardı. Ancak mevcut yerdeki arsa pahalılığı önümüzde büyük bir engeldi. Bir gün ziyaretimize Yozgat’tan bir heyet geldi. Bize Yozgat’ın fırsat ve avantajlarını anlatarak yatırım için elverişli bir zemin olduğunu söylediler. Yatırımcı işadamları ile bu kadar ilgili ve illerine yatırım yapılması noktasında istekli olmaları bize doğru kararı almamız noktasında yardımcı oldu. Bizde fabrikamızı büyütme, yeni yatırımlar yapma planlarımızdan kendilerine bahsettik. Bizleri Yozgat’a davet ettiler. Yozgat Valimiz Sayın Kemal Yurtnaç’ın destekleri ile bugün Yozgat Organize Sanayi Bölgesinden 20 bin metre kare arsa aldık. Hafriyat çalışmalarımız yıl bitmeden bitecek ve 4’üncü ayda inşallah fabrikamızda üretim başlayacak. Bizlere bu fırsatları sununa Yozgat Valimize ve Yozgat Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Yeni fabrikamızı Yozgat’ta Yozgatlılar ile birlikte kurup, birlikte büyüteceğiz” dedi.

Bundan sonrası için umut edelim ki; başka şirketler de Yozgat’ta yatırım yapsın, şehir gelişsin ve kalkınsın, daha önemlisi ise, birlik ve beraberlik içerisinde olmak durumundayız.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.