""

Bugün önemli bir gün karneler veriliyor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:06

Bugün önemli bir gün karneler veriliyor

Bugün önemli bir gün karneler veriliyor
Son Güncelleme :

08 Haziran 2018 - 7:00

Yozgat’ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi bugün yapılacak karne töreninde 76 bin 545 öğrenci karnesini aldıktan sonra tamamlanmış olacak, eğitim camiası için yaz tatili başlıyor…

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, bu yılın eğitim- öğretimin döneminin sona ermesi dolayısıyla dün bir açıklama yapmıştı, karne gününe özel olduğu için şimdi bu açıklamayı yeniden okuyalım:

“2017-2018 öğretim yılının ikinci dönemini eğitim camiamızın özverili çalışmaları ve velilerimizin destekleriyle başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. 8- Haziran Cuma günü ilimiz genelinde okul öncesinde 5 Bin 64, temel eğitimde 48 Bin 550 ve ortaöğretim kademesinde 22 Bin 931 olmak üzere toplamda 76 Bin 545 öğrencimiz karnelerini alacaklar. Öğretim yılının ikinci döneminin başarıyla tamamlanmasında, ilimiz genelinde fedakârca çalışan 938 idareci, 5 Bin 728 öğretmen ve 2 Bin 327 personel olmak üzere 8 Bin 993 eğitim ordusuna emeklerini ve sevgilerini esirgemedikleri için hassaten teşekkür ederim.”dedi.

Karnenin öğrencinin tüm potansiyelinin bir göstergesi olmadığını vurgulayan Yazıcı, “Öğrencinin karnesi ne olursa olsun evlatlarımızın kendi benlikleri ve varlıklarıyla en kıymetlimiz olduğunu unutmamalıyız. Bu nedenle ,karnedeki durumundan dolayı öğrencilerimizi rencide edici söz ve davranışlardan uzak durmalıyız. Sonuç yerine süreçleri birlikte gözden geçirerek sonuçlar üzerindeki kendi payımızın ne olduğunu iyi değerlendirmeliyiz. Sadece notlarına bakarak onları yargılamak, eleştirmek haksızlıktır. Karneyi bir bütün olarak görmeli, sadece ders notlarına odaklanmaktan ziyade davranış notlarını da değerlendirmek, çocuğumuzu birey olduğu, insan olduğu için değerli kılmak, varsa eksiklerini, başarısızlıklarını onlarla uygun bir üslupla, sevgi diliyle konuşarak değer duygusunu artırmak daha yararlı olacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler çocuklarımızın başarılı olması için gereken imkanları sunuyoruz. Yaz tatilinde de siz değerli velilerimizin ve öğrencilerimizin talepleri olması durumunda yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarına katılması bir sonraki eğitim-öğretim dönemine hazırlık yapmasına ve sınavlarda başarıyı elde etmesine büyük oranda katkı sağlayacaktır.
Aynı zamanda Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde açacağımız bağlama, gitar, okçuluk, bilgisayar, el becerileri el sanatları, spor aktiviteleri halk oyunları gibi kurslarla öğrencilerimizin yaz tatillerini kaliteli bir biçimde geçirmesini sağlayarak öğrencilerimizin kendi yetenek ve becerilerini keşfetmelerini amaçlıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin açılacak olan yaz kurslarına yönlendirilmeleri önemli bir husustur. En içten duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı olan, kendilerine hizmetkar olmaktan büyük onur ve gurur duyduğumuz evlatlarımızın yetiştirilme sürecinde fedakarca çalışıp, desteklerini esirgemeyen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim adına katkı sağlayan herkese teşekkür eder, eğitim camiamıza ve bütün öğrencilerimize güzel bir yaz tatili, sağlık ve esenlikler dilerim.”diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.