""

Cadde esnafının nihayet sesi çıktı! « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:04

Cadde esnafının nihayet sesi çıktı!

Cadde esnafının nihayet sesi çıktı!
Son Güncelleme :

21 Kasım 2018 - 9:35

Meydan yeri araç trafiğine kapandı… Üzerinden sadece bir kış geçti diye hatırlıyorum! Bilirsiniz şehirlerin bir takım özentileri vardır…

Mesela;

-Kayseri’de varda Yozgat’ta neden olmasın… 

-Kırşehir yapmış, vatandaş memnun olduğu gibi esnafta halinden şikâyetçi değil…

-Çorum’da daha iyisi yıllar önce yapılmış, çokta güzel olmuş, şehre farklı bir hava katmış…

Yozgat’ta meydan yeri araç trafiğine kapatılacağı günlerde hemen herkes böyle konuşuyordu. Fakat yapılan işin yanlış olduğunu bilenler ise, kalabalık arasında kaybolup gitmişlerdi.

* * * *

Yozgat’ta bazı işler yapılırken, maalesef ki, günü birlik düşünceden kurtulup, gelecek kurgulanmadığı için bu sıkıntılar meydana gelmektedir.

O zaman da bu işin doğru olmadığını söyledim, şimdide aynı düşünce üzerine olduğumu ifade etmek isterim…

Bu konuda dün gazetelerde bir haber vardı… Sanırım esnaf kendi arasında bir anket yapmış (!) Netice hemen herkes, caddenin tekrar araç trafiğine açılmasını istiyoruz demişler.

Şimdi her yerde giderek derinleşen kriz etkisi Yozgat’ta da esnaflarımızı etkileme başladı… Bu kriz ile birlikte işleri düşen, hatta bitme noktasına gelen esnaf, can sıkıntısı yüzünden yakın tarihte yapılan bazı çalışmaların doğru olmadığını söylemeyi şimdi akıl edebildi.

* * * *

Gazetelere konu olan haberi inceledim… Esnaflar tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda farklı serzenişler olsa da, genel itibariyle ortak sorun bir takım sebep ve etkenler yüzünden işlerin kötüye gitmesidir.

Esnaflar arasında yapılan ankette, ifade edildiği üzere esnafın büyük çoğunluğu caddenin yeniden trafiğe açılmasını istiyor…

Gerekçe olarak, “Daha önce müşterilerin büyük çoğunluğu araçla gelerek, uygun yere park edip, alışveriş yapabiliyordu. Şimdi ise, caddemiz araç trafiğine kapandığı için tanıdık, bildik, eş ve dost müşteri dışında gelen olmuyor.”

Böylesine hassas bir konunun bana göre en ilginç tarafı ise, 4 ay sonra yapılacak yerel seçimler arifesinde gündeme gelmesidir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.