""

Camiler ve Din görevlileri haftası « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:15

Camiler ve Din görevlileri haftası

Camiler ve Din  görevlileri haftası
Son Güncelleme :

03 Ekim 2018 - 7:00

Bilindiği üzere her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır “Camiler ve Din görevlileri” haftası, bu yıl da farklı etkinlikler başlamış durumdadır. Bu konuda katkı sunmak adına bugünkü sohbetimizi buradan devam ettirelim istedim…
Unutmamak gerekir ki, Cami ve mescitleri inşa ve imar etmek, sahip çıkıp ihtiyaçlarını karşılamak dini görevlerimizdendir. Geçmişten günümüze, bu mukaddes görevi en güzel şekilde yerine getiren aziz milletimizin bu konudaki gayret ve hassasiyeti her türlü takdirin üstündedir.
Camiler, tarih boyu üstlendikleri pek çok fonksiyonun yanı sıra, İslami kimliğin oluşmasında ve korunmasında yeri ve önemi inkar edilemeyecek kadar önemlidir. Kurtuluş savaşından sonra sınırların lehimize belirlenmesi aşamasında camiler başka bir fonksiyon ifa etmiştir. Lozan’da Yunanlılar özellikle Edirne’nin kendilerine verilmesi üzerinde ısrar ederken İngiliz heyeti Yunanlılara “Tamam, Edirne’yi size verelim ama Selimiye Camii’ni nereye koyacaksınız?” sözücamilerimizin bu ülkenin tapuları olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymaktadır.
Bu kutsal mekanların, belirtilen fonksiyonlarını etkin bir şekilde ifa etmesinde, samimiyet ve fedakarlıkla hizmet eden, cami görevlilerinin de payı büyüktür.
En küçük yerleşim birimine kadar ülkenin her köşesinde hizmet veren cami görevlileri, yine cemaat ile doğrudan muhatap olan ve ilk elden ihtiyaçlarına cevap verenler de onlardır. Görevlerimiz namazın topluca eda edilmesinden, cemaatin dini konularda aydınlatılmasına, görev bölgelerinde kardeşliği zedeleyen olumsuzlukların giderilmesinden birlik ve beraberlik şuurunun oluşmasına, cami civarındaki insanların sosyal, kültürel ve ahlaki alada yetişmesine önderlik, rehberlik ve öğreticilik yapan kişilerdir. Din görevlilerinin sosyal hayattaki birleştirici ve olumlu katkıları yanında, ülke barışının ve güveninin sağlanmasındaki hizmet ve katkılarını unutmamak gerekir. Bu katkılar için yakın tarihe bir göz atmak yeterli olacaktır.
Din görevlilerine emanet edilen ve peygamber mesleği olan bu vazifenin günümüzde de kendisinden beklenen işlevi etkin bir şekilde yerine getirebilmesi, nitelikli, liyakatli ve fedakar din görevlileri ile mümkün olacağını biliyoruz. Bizler, bu göreve layık olma ve topluma faydalı olma gayreti içerisindeyiz. 15 Temmuz’da yaşananlar din adına dine zarar veren yapıların ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne sermiştir.
Bu sebeple yetişmiş, güven duyulan gönül ve ilim ehli gerçek din görevlilerinin önemini ortaya koymuştur.
Bu hafta münasebetiyle Müftülüklerimiz ve görevlilerimiz her sene olduğu gibi bu sene de bir takım etkinlikler düzenlemiştir. Bu vesileyle cami ve mescitlerimizin yapılması ve yaşatılmasında emeği geçip ahirete irtihal eden bilcümle hayır sahiplerini, din hizmeti veren hocalarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler diliyorum.
Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik ediyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.