""

ÇOCUKLARIMIZIN KARNE SEVİNCİ « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:41

ÇOCUKLARIMIZIN KARNE SEVİNCİ

ÇOCUKLARIMIZIN KARNE SEVİNCİ
Son Güncelleme :

20 Ocak 2018 - 7:00

Eğitim öğretim sisteminde yarıyıl tatili dün itibariyle resmen başladı… Yozgat’ta 76 bin, ülke genelinde ise milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilini dinlenerek geçirecek.

Bu konuda uzmanların ve öğretmenlerin velilere bir takım uyarıları her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıldı… Çocukların ikinci dönem eğitime sağlıklı şekilde başlayabilmeleri için iyi bir tatil dönemi geçirmelerinde fayda olduğu bilimsel olarak anlatıldı.

Fakat burada öğrenci sayısı ile ilgili verilen rakama dikkatini çekmek istiyorum… Arşivlerden ulaştığım bilgilere baktığımızda daha önceden Yozgat’ta 100 binden fazla öğrencinin karne aldığını görüyoruz…

Bugün ise, 76 bin sayısı Yozgat’ta öğrenci sayısında bir hayli azalma olduğunu gösteriyor… Neyse bu konu başka bir başlık altında konuşalım, karne konusuna geri dönelim. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yarıyıl karnesinin, çocukların derslerindeki başarılarını, eksikliklerini görmek, çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu belirterek, “Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı bu konuda 2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl karne tatili dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.
Yozgat’ta 76 bin 875 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline başlayacağını söyleyen Yazıcı, “ 2017-2018 öğretim yılının birinci dönemini okullarımızın özverili çalışmaları ve velilerimizin destekleriyle başarılı bir şekilde tamamlamış bulunuyoruz. 19 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde Okulöncesinde 5 Bin 620, Temel Eğitimde 48 Bin 581 ve Ortaöğretim kademesinde 22 Bin 674 öğrenim gören öğrencimiz olmak üzere toplamda 76 Bin 875 öğrencimize karnelerini dağıtmış olacağız. Öğretim yılının birinci döneminin başarıyla tamamlanmasında, ilimiz genelinde fedakârca çalışan 938 idareci, 5 Bin 190 öğretmen ve 2 Bin 327 personel olmak üzere 8 Bin 151 eğitim ordusuna emeklerini sevgilerini esirgemedikleri için teşekkür ederim.”dedi.
Yarıyıl tatili yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsat olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: “Bir eğitim-öğretim yılının daha yarısına geldik. Yarıyıl tatilleri uzun bir maratonun mola durakları gibidir. Yenilenmek, dinçleşmek motive olmak için fırsattır.

Çocuklarımız yarıyıl karneleriyle derslerindeki başarılarını ve eksikliklerini görme fırsatını bulacaklar, çalışmalarını çalışma alışkanlıklarını, plan ve programlarını yeniden gözden geçireceklerdir. Çocuklarımız bizlerin ve ülkemizin en kıymetli varlıklarıdır. Onların sağlıkları başta olmak üzere iyi bir eğitim almaları, ilgi ve yeteneklerine uygun iş ve meslek sahibi olmaları, millî ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Karne sonuçları ne olursa olsun herkes gerek fiziksel gerekse zihinsel açıdan dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyar.
Tatilde öncelikli olarak yapılması gereken planlama bu yönde olmalıdır. Ancak, unutulmamalıdır ki bilgi, birikimli bir süreçtir.

Her yeni öğrenmeler eski öğrenilenlerin üzerine inşa edilir ve birey tarafından anlamlandırılarak kodlanır. Eğer alt öğrenmeler yetersiz olarak inşa edilmiş ya da eksikse yeni bilgilerin edinilmesi ve kalıcı olması da imkânsız olacaktır. Bu nedenle tatil etkinlikleri içerisinde, dinlenme ve eğlenceli vakit geçirme etkinliklerinin önüne geçmeyecek şekilde ders tekrarına da zaman ayırmak önemlidir.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.