""

CUMHURBAŞKANIN DİKKATİNİ ÇEKTİK! « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 07:59

CUMHURBAŞKANIN DİKKATİNİ ÇEKTİK!

CUMHURBAŞKANIN DİKKATİNİ ÇEKTİK!
Son Güncelleme :

05 Temmuz 2018 - 7:00

Kimilerimiz içimizden şöyle geçirebiliriz: “Keşke böyle olmasaydı… Sayın Cumhurbaşkanın dikkatini bu şekilde çeken bir İl olmasaydık…” Yapacak bir şey yok! Vatandaş seçim öncesi Ak Partiyi uyaracağının aslında mesajını vermişti.

Bu mesajların bir kısmını aslında bizleri ziyarete gelen partililere, milletvekili adaylarına ve milletvekillerine vermiştim…

Gerekli tedbirler alınmadığını düşündüğümüzde aklımıza ilk gelen fikir “dinlenmemiş” demek oluyor. Bu konuda en son yapılan haber şöyleydi:

Haziran ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde Yozgat ve Anakara’da oy oranın da düşüş yanşamasına Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiği öğrenildi.

24 Haziran seçimlerinde yüzde 7’lik bir oy kaybına uğrayan AK Parti yönetiminin bu konudaki analiz çalışmaları devam ediyor.
Yaygın medyanın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın analiz çalışmalarını ekibiyle yürütürken, son MYK toplantısında, seçim sonuçlarını değerlendirdiği, özellikle Ankara ve Yozgat sonuçlarına ‘çok şaşırdığını’ ve ‘üzüldüğünü’ söylediği belirtildi.
Erdoğan’ın İç Anadolu’daki oy kaybının iyi analiz edilmesini istediği de ifade edildi. Diğer bölgelerde oy kaybı yaşanan illerin listesini inceleyen Erdoğan’ın her il için ayrı analiz yaptırdığı öğrenildi. Erdoğan’ın bu seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkisini 24 Haziran gecesi AK Parti Genel Merkezi’ne gelen parti yöneticisi ve bakanlara direkt söylediği de biliniyor.
Türkiye genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da AK Parti aldığı oy oranı ile her seçimde büyük destek vermiş ve ilk 7 içersinde yer almıştı. 24 Haziran’da ortaya çıkan ‘2 AK Parti, 1 MHP, 1 CHP tablosu, 16 yıllık Yozgat siyasetinde ilk defa üç farklı siyasi partiden 4 milletvekilini Yozgat’ta bir araya getirmiş oldu.
Yozgat’ta 4 milletvekilinin 2’ye düşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çeken önemli bir seçim sonucu oldu.
Erdoğan, İç Anadolu’daki oy kaybının iyi analiz edilmesini isteyerek, diğer bölgelerde oy kaybı yaşanan illerin de listesini inceledi. Erdoğan’ın her il için ayrı analiz yaptırdığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seçim sonuçlarına ilişkin ilk tepkisini 24 Haziran gecesi AK Parti Genel Merkezi’ne gelen parti yöneticisi ve bakanlara direkt söylediği de ifade ediliyor.
Ankara’da en büyük hareketlilik bürokraside yaşanıyor. Genel müdür, müsteşar, müfettiş, denetim elemanları gibi üst düzey bürokratlar, yeni yapıda görev alabilmek için kulis çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buna ilişkin temaslarda Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti genel merkezi yöneticileri en çok kapısı çalınan isimler oldu. Görev almak isteyen eski milletvekilleri de Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanması ve oluşacak yeni yapıya göre bakan yardımcılığı, Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı, ofis ve kurullarda görev almak için kulis yapıyorlar.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.