""

CUMHURBAŞKANINDAN NE İSTEYELİM? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:29

CUMHURBAŞKANINDAN NE İSTEYELİM?

CUMHURBAŞKANINDAN NE İSTEYELİM?
Son Güncelleme :

13 Ocak 2018 - 7:00

Yozgat’ın eksiği, noksanı o kadar çok ki, bunları düşündüğümüzde nereden, hangisinden başlayacağımızı bilemiyoruz…

Her zaman söylemişimdir…

Yozgat, kısa, orta ve uzun dönem planları, hedefleri ve amaçları ne olduğu belli olmayan İl’lerin başında gelmektedir.

Bana kalırsa Cumhurbaşkanında elbette isteyeceğimiz birçok şey var… Çünkü heybenin içinde bir şey yok, bu anlamda ne koysak dolacak gibi görünmüyor.

Ama öncelikli olarak iki şey istemenin doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum…

Bir; Yozgat’a tayin ve atama dönemleri sırasında şu talimatı vermesini isteyelim: tecrübeli, deneyimi yüksek, burasını deneme yanılma noktası olarak kullanmayacak Bürokrat gönderilmesidir.

İki; Şimdiye kadar yaptığımızdan birden fazla çalıştaydan aklımda kaldığı kadarıyla Yozgat’a en az beş yıllık gelişme ve kalkınma planları yapacak sağlam bir ekip gönderilmesidir.

Bu iki talep amacına ulaştığı zaman Yozgat’ın kısa sürede gelişme ve kalkınma başta olmak üzere her bakımından büyüyen bir şehir olacaktır.

Çünkü Yozgat’ın aslında kendine yetecek imkânları oldukça fazladır. Gerek yer altı olsun, gerekse yer üstü olsun zengin madenleri işletilmeyi bekliyor…

Dolayısıyla Yozgat’ta dilimize sürmeli türküsü gibi bağladığımız sadece jeotermal kaynaklarımız dışında mermer yataklarımız gibi birçok değerlerimiz bulunmaktadır.

Şimdi Yozgat olarak Cumhurbaşkanından ne isteyelim sorusuna tekrar dönelim… Yozgat’ı son birkaç gündür farklı bir şekilde gözlemlemeye çalışıyor, caddede, sokakta ve çeşitli mekanlarda konuşulan konuları bir tarafa bırakıyorum.

Siyasi parti başkanlarının ve Oda başkanlarının açıklamalarına bakıyorum… Kimileri bir şeyler talep ederken, kimileri de akıl vermekle işini ve görevini yaptığını düşünüyorum.

Bugünden söylüyorum maalesef Yozgat yine önemli bir fırsatı kaçırdı, deyim yerindeyse aç ve susuz Yozgat insanın açlığını ve susuzluğu giderecek, bundan sonra göç vermeden doğduğu topraklarda yaşamasına imkân sağlayacak bir talep yine amacına ulaşmadı.

Dilerim Sayın Cumhurbaşkanı Yozgat’ı havadan incelerken, başta çarpık yapılaşmaların devam ettiği bu kentin birbirine çatısı dahi benzemeyen şehrin önceliklerini kendince tespit ederek, yukarıda bahsettiğim iki talebimizin yerine gelmesini sağlar.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.