""

DOLUDOLU GEÇEN ÖZEL BİR GÜN… « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 18:09

DOLUDOLU GEÇEN ÖZEL BİR GÜN…

DOLUDOLU GEÇEN ÖZEL BİR GÜN…
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Geçen yıl…

Ya da bir önceki yıl neler yaşandı pek aklımda değil ama bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yozgat’ta yoğun yaşandı.

İlk program Sorgun ilçemizde yapıldı…

Yozgat Engelliler Basketbol takımı ile Amasya Engelliler takımı arasında kıyasıya bir mücadele oldu.

Bu maçı izlemeye gelen herkes bütün engelleri aşarak, görmezden gelen iki takımın sahadaki mücadelesini zevkle izleme fırsatı buldu.

Bu konuda Valilik, Sorgun Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gereken her türlü hizmeti eksik ve en küçük bir noksan olmadan yerine getirdiler.

Bu arada Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından görülmeye değer ciddi programlar vatandaşlarla paylaşıldı.

Peki, bu programlarda neler vardı, biraz da bunlardan bahsedelim istiyorum… Kent Orkestrası Konseri büyük ilgi gördü.

Sonra İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanlığı ve Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanlığı’nın da katılımı ile Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte engelli vatandaşlar ve davetliler gönüllerince eğlendi.

Bu programda Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, yaptığı açıklamada Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programa katılarak engelli vatandaşlarla aynı coşku ve mutluluğu paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karslıoğlu, Yozgatlı engellilerimize muhteşem bir gece yaşatmanın mutluluğunu yaşadık. Konuk Başkanlarımız Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir ve İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan Erdil’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün engelli kardeşlerimizle birlikte olmaktan ve ufakta olsa bir moral vermekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.