""

EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ YAPTILAR « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:25

EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ YAPTILAR

EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ YAPTILAR
Son Güncelleme :

09 Ocak 2018 - 7:00

Yozgat’ın sorunlarını defalarca konuştuk… Bana göre sorunların en başında gelen birinci öncelikli sorun ise “Eğitim sorunu” kaç kez yazdık  yada yazıldı, kaç kez toplantılar düzenlendi sayısını dahi unuttum…

Bu konu henüz 2018 yılının ilk aynında bir kez daha masaya yatırıldı… Yozgat Valiliği’nce hazırlanan İl Değerlendirme Toplantıları kapsamında Eğitim ve Öğretim Değerlendirme toplantısında eğitim hizmet ve yatırımları değerlendirildi.

Yozgat il eğitim seviyesinin yükseltilmesi, eğitim sorunları başta olmak üzere ilk, orta, lise ve dengi eğitim çalışmalarının yanı sıra yüksek öğretim çalışmaları geniş çaplı masaya yatırıldı.

Yozgat Şehir Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantısına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Milletvekilleri Abdulkadir  Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, il, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum örgüt yöneticileri katıldı.

Bakan Bozdağ’ın başkanlığında gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantısında Vali Kemal Yurtnaç kısa bir konuşma yaptı. Vali Yurtnaç, kamu hizmetleri arasında sunulan en önemli hizmetin eğitim olduğunu söyledi. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Rasim Parlak ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey sunum yaptı.

Yozgat 2002-2018 yılları arası İl Değerlendirme Toplantıları kapsamında Eğitim ve Öğretim Değerlendirme toplantısında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozok Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu yöneticilerinin sunumları ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve milletvekilleri brifing aldı.

Maksat belli ortada sorun olduğu herkes tarafından bilindiği için bu kadar çalışmalar yapılmaktadır. Dolayısıyla eğitimde fiziki yapıların sorunları giderilirken, diğer sorunların giderilmesi yönünde alınan kararlar ne kadar uygulanacak bekleyip hep birlikte göreceğiz.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.