""

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:21

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM
Son Güncelleme :

29 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat’ın eğitim konusunda bugüne kadar kaç yazı yazdım hatırlamıyorum… Yıl içinde bu konu üzerine yazdığım yazılarımın tamamında boşluklar olduğunu her defasında belirttim.

Bugün tekrar yapmayacağım ama bir hususun altını özellikle çizmem gerekecek… Yozgat’a atandığı günden bu yana gecesini gündüzüne katarak, Eğitimdeki boşlukları kapatmaya çalışan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı’dan Yozgat’ın çok hizmet beklediğini özellikle vurgulamak isterim…

Sayın Yazıcı en son açıklamasında; İl genelinde 5-12.nci sınıfta okuyan öğrencileri kapsayan ve kendi alanları doğrultusunda belirledikleri alanlarda araştırma yaparak hazırladıkları projelerin 111 okulda TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi açacağını söyledi.

Çocuklarımızın Devletin imkânlarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlayacak bu çalışmaların meyvesi bir zaman sonra ortaya çıkacaktır.

Dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yaptığı açıklamada, 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi, Yozgat’tan 54 okulun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında desteklenmeye hak kazandığını ve bu rakamın 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminde 111 okul sayısına ulaştığını ifade etti. Yazıcı, bu okulların TUBİTAK’tan 5 Bin TL, toplamda ise 555 Bin TL hibe desteği elde ettiğini belirtti.
Yazıcı, şunları kaydetti: “TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerimiz eğitim-öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrencilerimizin ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında “TÜBİTAK’’ tarafından desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü” kapsamında gerçekleşmiş ve 111 Okulumuz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisini açmaya hak kazanmıştır. Mucitlerin Yetiştiği Platform; TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları sayesinde öğrencilerimiz ortaya koyduğu projelerini sergilemenin yanı sıra kendini de keşfederek farkına varamadığı mucit ruhun ortaya çıkmasını sağlamakta, özgüven kazanmakta, sunum yetenekleri gelişmekte ve eğlenerek, görerek, yaparak öğrenmeleriyle birlikte hayata projeci bakış açısıyla bakma alışkanlıkları kazanmaktadırlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına oldukça önem vermekte ve destek olmaktayız” dedi.

Son cümle olarak Eğitimde kalıcı bir başarı elde etmek için zamana ihtiyaç olduğunu unutmamak gerekir, ayrıca başarılı olmak için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya ihtiyaç vardır… Burada Anne ve Baba olarak ailelere büyük görevler düşmektedir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.