""

EKONOMİ SAVAŞLARI « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:07

EKONOMİ SAVAŞLARI

EKONOMİ SAVAŞLARI
Son Güncelleme :

25 Aralık 2017 - 7:00

Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, dikleştikçe, hedefe konuyor.

Ve her türlü yolu deneyenler, bu ülkeye ve millete diz çöktüremeyenler, oyunu değiştirerek, dönüştürerek, yeniden karşımıza dikilmeye, devam ediyorlar.

Şimdi oyun paraya dönecek, her haneye dokunmanın, Türkiye’yi cezalandırmanın yolu, onlara göre ekonomik…

İşte bu nedenle, Hükümetin aldığı tedbirler çok önemli, Kredi Garanti Fonu piyasalara ilaç gibi geldi, ardından diğer tedbirlerde gelince, büyümemiz sekteye de uğramamış oldu.

Yakında başka tedbirler de göreceğiz, savaş, ekonomiler üzerinden dönecek… Artık KOBİ borsalarının kurulması şart… Finansman için şirketlere ve girişimcilere, banka kapısından başka alternatifler oluşturmak zorundayız.

Bu konuda uzman görüşlerini kısaca özetleyeyim. Şirket bonoları konusunda daha kolaylaştırıcı tedbirler alınmaya başlamalı… Barter sistemini devlet güvencesinde bir noktaya oturtabilirsek, bu da çok ciddi bir katkı sağlayacaktır ekonomimize.

Zaten hali hazırda firmalar kendi aralarında bu konuda çalışmalar yapıyorlar…

Bu anlamda konuya Yozgat özelinde bakarsak… Yozgat Valiliği, Odalar, Meslek birlikleri, ilgili İl müdürlükleri, çok daha yoğun bir araya gelmeliler.

Yol haritaları belirlenmeli, bunlar tekrar gözden geçirilmelidir. Ve göstermelik eylemlerle zaman artık kaybedilmemeli.

Sektör çalışma grupları oluşturulmalı, istihdam için iş dünyasının önü açılmalı… Kısacası atık Yozgat daha önce de dediğim gibi üretmeli…

Coğrafik konum artık mazeret olarak sunulmamalıdır, bu mazeretlerle şimdiye kadar kaybedilen zamanı telafi etmek için Siyasetçi, Sivil toplum, kurum ve özel kuruluşlar el ele vermek durumundadır.

Dünya gelişirken, ülkeler arasındaki haritalarda bir takım değişimler yaşanırken, bunları ülke olarak Yozgat olarak görmezden gelemeye devam edemeyiz, tükettiğimizin en az iki kat fazlasını üretmenin hep birlikte mücadelesini vermek için bugün bir adım atmalıyız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.