""

Engelsiz yaşam programı ilgi gördü « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:01

Engelsiz yaşam programı ilgi gördü

Engelsiz yaşam programı ilgi gördü
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 7:00

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği “Engelsiz yaşam” etkinliği vatandaşlarca büyük ilgi gördü… Bilirsiniz kamu kurumlarının düzenlediği birçok etkinlik vatandaşın fazla ilgisini çekmez ama vatandaş bazı etkinlikleri de dikkatle takip eder. İşte bunlardan birisi de geçtiğimiz gün ilgi ile takip edilen “Engelsiz yaşam” etkinliği oldu.

İl Müdürü Abdullah Neşeli düzenlendiği programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:  “Engellilik, yalnızca engellilerin ve her türlü sıkıntılarını paylaştıkları ailelerinin değil, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar doğru ve kalıcı çözümler üretmek, arzuladıkları mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek kamu kurumları, yerel idareler ve sivil toplum olarak halkımızın en önemli sorumluluklarımızdandır. Bu kapsamda  engelli hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi engelliler ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturma, engellilerin mutlu zaman geçirmeleri, engellilerin topluma kazandırılmasında yardımsever birey olma açısından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Bizlerde bu haftada engellilik salon programları,  Yozgat Fuar alanındaki sergiler, engelsiz yaşam şenliği ile oluşturmak istedik. Pazartesi günü engelli sivil toplum kuruluşları ve dışarıdan engelli olan olmayan misafirlerimizle engelsiz yaşam şenliği düzenledik. Bu etkinliğe katkılarından dolayı İç Ortopedik Engelliler Derneğine ve Sürmeli Topluluğuna ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Neşeli: “Bizler İl Müdürlüğü olarak 250 kapasiteli Bakım Rehabilitasyon Merkezinin ilimizde yeterli olmadığını biliyor ve özel girişimcilerin katkılarını önemsiyoruz. Bu haftada değerli Yozgat’lılara İlmimiz Merkezde Türkiye’nin en büyük özel bakım merkezlerinden bir tanesinin (ruhsal ve zihinsel takribi 300 kişi) inşasının başladığını. Yerköy ilçesinde ise bedensel engellilere yönelik bina inşasının son aşamasına gelerek çok yakında özel bakım merkezinin hizmete gireceği müjdesini vermek isterim. Bizler engellilere sadece kurumsal hizmetlerle değil evde bakım hizmeti ile hizmet vermekteyiz.  2007 yılından beri ilimizde uygulanmakta olan engelli evde bakım modeli ile engelliye evde bakım hizmetinin sunulmasını takip etmekte ve önemsemekteyiz. Bu güne kadar  bu hizmet modelinde ilimizde 7293 başvuru alınmış bugün ise 3583 engelliye evde bakım hizmeti  sunulurken engelliye bakım hizmeti sunan aile fertlerine ayda 3,8 yılda totalde yaklaşık 48 milyon ödemeye yaparak hizmetimizi devam ettirmekteyiz.
Ayrıca ilimizde engelliye sunulan sosyal hizmet modellerini çeşitlendirerek Umut evleri ile engellinin sosyal hayatın içerisinde bir apartman dairesinde en az 4 en fazla 6 engelliye bakım ve rehabilitasyon hizmetini yaygınlaştırmak, toplumun engelliye bakış açısını geliştirmek için 2017 yılında çaba ve gayret sarf etmekteyiz. İl Müdürlüğü olarak engellinin kurum ve evde bakımı yanında sosyal hayata katılımları için gerçekleştirilen adımların tüm dünyada dikkat çektiğini ifade etmek isterim Sosyal devletin sadece ayni ve nakdi yardım eden değil sosyalleştiren yanını göstermesi açısından 2015 yılından bu güne kadar uygulanmakta olan engelli, şehit yakını ve gaziyi taşıyan Şehrimizde toplu taşıma hizmeti sunan  her bir araç için  600 TL’lik ödeme en güzel örnektir.”dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.