""

FABRİKALAR KURULACAK « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:50

FABRİKALAR KURULACAK

FABRİKALAR KURULACAK
Son Güncelleme :

26 Ekim 2017 - 10:22

 

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, özel sektör tarafından iki yıl içerisinde Yozgat’a 10’a yakın fabrikanın kurulacağını söyledi.
İl İstihdam Kurulu Toplantısında konuşan Yurtnaç, özel sektör tarafından iki yıl içerisinde Yozgat’a 10’a yakın fabrikanın kurulacağını belirterek, fabrikaların yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren iş adamlarınca yapılacağını belirtti.

Yozgat’a yatırım yapacak iş adamlarına bürokratik kolaylık sağlayacaklarını dile getiren Yurtnaç, “Devletin ve hükümetin işadamlarına vereceği teşvik ve fırsatları biz kendilerine anlattık. Tüm bunlar ülkedeki ve bu şehirdeki işsizliği önlemek için yönelik gayretlerdir” dedi.

Konuşmanın son bölümünde önemli bir hatırlatma yapan Vali Kemal Yurtnaç, İlde 13 bin kayıtlı işsiz olduğunu söyledi.

Vali Yurtnaç’ın da söylediği gibi, bu işsizlerin bir bölümü İŞKUR’un Toplum Yararına Program kapsamında kurumlarda istihdam edilmektedir.

Fakat yeterli sayıda istihdam alanı olmadığı için işsizlerin büyük bir kısmı yaşamak durumunda olduğu kaderi ile baş başadır.

İşsizlik meselesi aslında sadece Yozgat’ın sorunu değil, bu konu Türkiye genelinde sorun olmaya devam etmektedir.

İşsizlikle ilgili rakamlara bakıldığında tek ve çift hane arasında dar bir makas gibi durmuş gibi görünse de aslında sıkıntı daha büyüktür.

Yaşanan istihdam alanlarındaki sorunlardan kaynaklı olarak her geçen gün biraz daha artan işsizlik konusu Yozgat gibi İl’lerin verdiği göç nedeniyle daha büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep teşkil etmektedir.

Bu konuda Devlet Doğu ve Güney Doğu İl’lerindeki terör olaylarının önünü kesmek amacıyla cazibe merkezi İl’ler oluşturdu.

Bu İl’lerde fabrikalar kurarak, bölge insanına imkân sağladı. Fabrikalardaki ürünleri de kendisi almak kaydıyla Pazar sorunu yaşanmayacağını garanti altına aldı.

Mantıklı bir çalışma gibi görünse de, yıllardır ihmal edilmiş bir bölgede bir anda sorunların ortadan kalkacağını beklemek elbette mümkün değil.

Peki, aynı devlet teröre karşı yapmış olduğu bu çalışmanın bir benzerini terör kadar tehlikeli olan, Yozgat gibi İl’lerin yok olmasına sebep olan GÖÇ’e karşı neden yapmıyor bir türlü anlamış değilim.

Yozgat’ı temsil eden Milletvekillerinin, memleketin sivil toplum örgütlerinin, şehrin ileri gelenlerinin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor, siyasetçi, sivil toplum sorumlu davranmalı diye düşünüyorum, siz ne dersiniz?

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.