""

Fuat Oktay, memleket için bir fırsattır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 17:31

Fuat Oktay, memleket için bir fırsattır

Fuat Oktay, memleket için bir fırsattır
Son Güncelleme :

28 Eylül 2018 - 7:00

Hafta başından bugüne yerel gazetelerimize baktığımızda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Fuat Oktay’ın açıklamaları hem haber olarak, hem de köşe yazıları ile desteklenerek, kamuoyu ile paylaşıldı. Çünkü bilgilerin tamamına bakıldığında anlattıkları bana göre, Yozgat için o kadar kıymetli ve değerli ki, bundan sonra da paylaşılmayı hak ediyor.

Anlatılanların Yozgat için kıymeti ve değerine binaen aynı konu üzerinden birkaç kelam da ben yazmak istedim…

Hatırlatmak isterim ki, “Marifet İltifata tabidir” Buradan hareketle Yozgat’ta şimdiye kadar taş üstüne taş koyan kim varsa hakkı teslim edilmesi taraftarıyım. Dolayısıyla Yozgat’ta bugüne kadar yapılanları hiçbir zaman küçümsemedin, yok saymadım ve görmezden gelmedim…

Çünkü Yozgat’a gerek devlet imkanlarıyla yapılanlar olsun gerek, işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız gerekse, yatırımcı ve müteşebbislerimiz bu anlamda çok kıymetli ve değerliler.

Fakat Yozgat, bilindiği üzere üretimden çok tüketime dayalı hayatını ve yaşamını sürdüren insanların yaşadığı bir ildir. Bunun doğal sebebi ise, fazlaca üretim sektörü olmadığı için burada tüketim her zaman ön planda olmuştur.

Bu bakımdan Yozgat’ta aklımıza gelen A’dan Z’ye tüketim maddesi ne varsa, çoğunluğu çevre illerden temin edilmektedir. Dolayısıyla Yozgat çevre iller için iştah kabartan büyük bir Pazar durumunda kaldığı için ne gelişme ne de kalkınma bir türlü ilerleme sağlayamamıştır.

Tabi burada Öz sermayenin yetersiz kalması, azda olsa mevcut sermayenin plansızlık kullanımda olması da avantaj olmaktan çıkmış, dezavantaj durumuna gelmiştir.

Sonuç olarak Yozgat’ta yaşanan ekonomik ve sosyo-kültürel sorunları saymakla tüketmek mümkün olmayacağı için yaşanan ve yaşanabilecek daha başka olumsuzlukları artık bir tarafa bırakmak adına Şehrin kendi imkânları ile sahip olduğu değerleri ön plana çıkartmak için bir değişeme ve dönüşüme dikkat çekilmek istenmektedir.

İşte hafta başında Ankara’da Cumhurbaşkanı Yardımcımız, kıymetli hemşerimiz Sayın Dr. Fuat Oktay Bey’in anlattıkları bu bakımdan hepimiz için önemli ve değerlidir.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız, kıymetli hemşerimiz Sayın Dr. Fuat Oktay Bey, memleket için çok önemli bir fırsat olduğunu özellikle bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum.

Bilindiği gibi Türkiye en son yapılan seçimlerden sonra yeni bir döneme girmiştir. Bu süreçte her ne kadar piyasalar bir manipülasyon söz konusu olsa da, ülkelerin ve illerin gelişmesi ve kalkınması sürdürülecektir.

Konuyu birkaç cümle ile toparlayacak olursak, Yozgat’ın gelişmesi ve kalkınması bütün değerleri ile birlik ve beraberlik müessesesinin tesisinden geçmektedir. Bu müessese sağlık şekilde tesis edildiğinde bütün sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.