""

GENÇLİĞİ ÖNEMSEYEN ÇALIŞMALAR… « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 08:52

GENÇLİĞİ ÖNEMSEYEN ÇALIŞMALAR…

GENÇLİĞİ ÖNEMSEYEN ÇALIŞMALAR…
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

İstatistikler, Türkiye’deki nüfusun her geçen gün yaşlandığını işaret etmiş olsa da, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da çeşitli çalışmaların genç nüfusa sosyal, kültürel, eğitimsel ve sağlık alanlarında devam ettiğini göstermektedir.

Bu konuda Yozgat’ta bir süreden beri kamu kurum ve özel kuruluşlar tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çalışmalardan bir tanesi yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yapılmaya devam ediyor…

Bugün yukarıda bahsettiğim husus üzerine birkaç gün evvel gençlik üzerine düzenlenen toplantıdan bahsedeceğim…

İl Koordinasyon Toplantılarının daha verimli ve sonuca ulaşması için bu tür programlara katılımın yeterli düzeyde olması gerektiğini belirten Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli meslek örgütlerinin de koordinasyon toplantısına katılması gerektiğini söyledi.
Çocuklar bizim geleceğimizdir’ diyen Vali Yurtnaç, “İl Koordinasyon Toplantısına katılımda bazı noksanlıklar var. Bu şekilde aldığımız kararların yasal olarak bir etkinliği vardır ama bunun meşruiyetinin toplum tarafından kabullenilmesinin de çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu maksatla kamu görevlileri dışında buraya sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, sendikalar, üniversiteler katılacak.
Çocuklarımızın bu problemleri; toplumumuzun, Türkiye’nin, Yozgat’ın problemi. Bu şehirde yaşayan burayı temsil eden insanları buraya getirmemiz lazım. Yoksa bir sonuca ulaşamayız. Biz bunları yapmadığımız takdirde sadece Bakanlık için toplantı yapmış oluruz.
Yapılan çalışmaları küçümsemiyorum ama eğer biz halkın içerisinde çalışmalar yapıyor ve halkı bu karar sürecine katıyorsak o zaman başarmış olacağız. Bakanlık daha da memnun olacak yaptığımız çalışmalardan. Eğer onlar olmazsa toplantılarımızın bir ağayı noksan demektir. Bu toplantıların daha verimli olması ve sonuca oluşması için STK’ları ve meslek örgütlerini buraya katmalıyız” dedi.
Yozgat’ta 55 tane koyucu ailenin olduğunu ve bu ailelerin sayısını artırmak gerektiğini de söyleyen Vali Yurtnaç, dezavantajlı çocukları aile ortamında sevgi, şefkat ve ilgi içerinde yetiştirmenin gerekliliğine değindi.
Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli ise İl Koordinasyon Toplantısı’nın yılda 6 defa yapıldığını hatırlatarak amaçlarının dezavantajlı çocukları koyup, haklarını güvence altına almak ve yaşam kalitelerini artırmak olduğunu söyledi.
Çalışma hedefleri içerisinde bünyelerinde bulunan çeşitli kurumlarda kalan 128 çocuğa hizmet verdiklerini de belirten Neşeli, toplantıda çocukların yaşadıkları sorunları slayt eşliğinde katılımcılara anlattı. Konuşmaların ardından ise Vali Kemal Yurtnaç ve kurum müdürleri Sevgi Evleri’nde barınan çocukları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.