""

GÖNÜLLER İÇİN KURULDU SOFRALAR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:23

GÖNÜLLER İÇİN KURULDU SOFRALAR

GÖNÜLLER İÇİN KURULDU SOFRALAR
Son Güncelleme :

13 Haziran 2018 - 7:00

Bir Ramazan aynın daha son günlerini yaşıyoruz… Yarın son gün, arife orucunu tutacağız sonra Bayramı idrak edeceğiz…

“Nerede o eski ramazan günleri, eksi bayramlar” Bu tarifin diğer bir karşılığı geçmişe olan özlemdir. Çünkü

İnsanlar yaşadıkları yerleri ya da yaşamlarını değiştirmedikleri için sürekli geçmişteki renkleri arar durur.

Bugün Ramazan aynın gündüzünü oruçlu geçiren vatandaş, geceleri sohbetlerden ve bu ayın özüne uygun etkinliklerden yoksun kaldığı için geçmişe özlem duymanın yansımasını ifadelere dökerken, dillerden “Nerede o eski ramazan günleri, eksi bayramlar”dökülmektedir.

Bugün Ramazan ayının özüne uygun üç farklı başlık altında yazılardan örnekler vereceğim; Önce Yozgat Belediyesinden başlayalım:

Yozgat Belediye’sinin Ramazan ayında kurduğu Gönül Sofraları Buluşmasının bu kez ki adresi Meydan Yeri Caddesi oldu. Tarihi Çağanoğlu Camii gölgesinde yüzlerce vatandaşın katıldığı iftar öncesi Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Kuran-ı Kerim okudu.

Yozgat Belediyesi, Raman ayında kurduğu Gönül Sofraları’ndan bir tanesi her yıl olduğu gibi yine Meydan Yeri Caddesi’nde kurdu.
Çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapılan iftar programı öncesi Başkan Kazım Arslan, vatandaşlarla tek tek ilgilendi, sohbet etti. İftar programına çocukları ile birlikte katılan aileler renkli görüntüler oluşturdu.
Tarihi Çapanoğlu Camii’in manevi gölgesinde kurulan iftar sofrası Başkan Arslan’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ile daha da zenginleşti. Arslan katılımcılara doyumsuz bir Kuran tilaveti sundu.
Hep birlikte açılan iftarın ardından sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Arslan, şu mesajı yayınladı: “Gönül Soframızı Kadir Gecesi iftarından her sene olduğu gibi bu sene de Meydan Yeri Caddemize kurduk. Büyük Camii’nin gölgesinde iftarın güzelliğini her yaştan hemşerilerimizle birlikte yaşadık. Darısı nicelerine inşallah.”

HAYIRDA YARIŞMAK

Sorgun Belediyesi ramazan ayı nedeniyle, Sorgun’da yardıma muhtaç, dar gelirli aileler tespit edilerek, gıda yardımında bulundu. Yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi aileye, temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri, Zabıta Amirliğince ailelerin adreslerine teslim edildi.
Ramazan paketlerinin 4 kişilik bir ailenin yaklaşık bir ay boyunca gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandığı söyleyen Belediye Başkanı Murat Gürbüz, Sorgun Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini kaydederek, “Bu yıl, gıda yardımı için İlçemizdeki yardıma muhtaç, dar gelirli ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin aileyi tespit ettik. Belediyemizce tespit edilen yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi aileye, temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri, Zabıta Amirliğince adrese dayalı olarak bizzat dağıtıldı. Her yıl Sorgun Belediyesi’nin mübarek Ramazan ayı münasebeti ile dar gelirli ailelerimize yönelik gıda paketi yardımımızı bu yılda gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayı, yardım ve paylaşma ayıdır. Sorgun Belediyesi olarak, manevi değeri yüksek olan Ramazan ayında ve diğer zamanlarda da vatandaşlarımızın umudu ve her zaman ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile iftar yapabilsin, sahur yapabilsin düşüncesiyle yardım paketlerinin dağıtımını yapıyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARI TEŞVİK ETMEK

Çarşı Cami İmam Hatibi Halim Selvi ve Ünal Efe çocukların küçük yaşta cami ve namaz alışkanlığı kazanmalarını sağlamak amacıyla kolları sıvayarak çocukları her gün teravih namazına davet etti. İlçede 30 çocuk her gün camiye gelerek düzenli bir şekilde teravih namazını cemaatle birlikte kıldı. Çocukların bu duyarlı davranışına Şefaatli Kaymakamı Yücel Erdem, Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve ilçe esnafları kayıtsız kalmadı. Düzenli olarak camiye gelen 30 çocuğa sürpriz yapılarak alınan bisikletler Kadir Gecesi’nde teravih namazı sonrası çocuklara hediye edildi. Cami çıkışı kendilerine bisikletleri alındığını gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Şefaatli Belediye Başkanı Zeki Bozkurt,”Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza küçük yaşta cami ve namaz alışkanlığının kazandırmak amacıyla Şefaati Çarşı Cami İmam Hatibi Halim Selvi ve Ünal Efe tarafından çocuklara yönelik düzenlen Ramazan etkinlikleri büyük ilgi gördü. Çocuklarımız Ramazan ayı boyunca hem vakit hem de teravih namazlarını camide kılmak için adeta birbiriyle yarıştılar. Biz de çocuklarımızı sevindirmek amacıyla Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız ve ilçe esnafımızın katkıları ile aldığımız 30 bisiklet ve çeşitli hediyeleri çocuklarımıza armağan ettik. Onların mutlu olduğunu görmek bizleri de çok mutlu etti. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.