""

GÖSTERİN BANA BENİ AYNALAR « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:59

GÖSTERİN BANA BENİ AYNALAR

GÖSTERİN BANA BENİ AYNALAR
Son Güncelleme :

06 Mart 2017 - 7:00

Gösterin aynalar bana beni gösterin de  Kaf dağından ineyim, gösterin de  kendi hatalarımı  göreyim, haksızken, haklılık iddia edipte, başkalarının incitmeyeyim,
yetimin tarlasına basmayayım, komşumun ahunu işitmeyiyim, gururlanıp ta, kara taşlı kabristana, insanların  hakkıyla girmeyeyim.

Gösterin aynalar bana beni gösterinde kibir tohumları ekmeyeyim, yalan gerçekler biçmeyim, yaradılış gayemden uzaklaşmayayım, kendimi tükenmez zannetmeyeyim, sonunda hüsran ile boynumu bükmeyeyim, sıratı müstakimde  pişmanlık ateşi ile geriye dönüp bakmayayım

Gösterin aynalar bana beni gösterinde kendi geçeklerimi göreyim, ne kadar aciz olduğumu , ne kadar muhtaç olduğumu, biçareliğimi göreyim,  göreyim de  yaratanıma döneyim, gösterin de Arafat’ımı, Gönül Kabe’mi  bulayım.

Gösterin aynalar bana beni, yaradılışımın  muhteşemliğini bileyim, istesem iyilikte melekleri geçtiğimi, istersem de  ne kötülükler ettiğimi, iki alemde de
kendi yerimi kendim seçtiğimi,  gösterin  bana aynalar.

Anlatın bana beni aynalar, bana övgü namelerini değil gerçeklerin  şarkılarını çalın,  bana suretimin değil  ruhumun resmini çizin, bana  hem acizliğimin hem de bir oka darda muhteşemliğimin masallarını anlatın aynalar.

Anlatın  bana beni aynalar,üç beş damla kan olmadığımı, etten kemikten, nefisten ibaret olmadığımı, bu dünyada sadece  ben ben diyerek yaşamadığımı , gelip geçen bir yolcu olmadığımı, parlayan ışıklardan feyz  aldığımı anlatın bana aynalar

Gösterin aynalar bana beni, denizlerin dibindeki incileri gösterin, gök yüzündeki yıldızları, yer yüzündeki  çatlayan tohumları, kabaran suları, ayaklanan filizleri, şu patlayan dağları,  önüme sunulan mucizeleri, gösterin  bana aynalar.

Gösterin aynalar bana beni, kendi kendime neler neler ettiğimi boş şeylerin peşinden koştuğumu, benim olmayan şeylerin kavgasını ettiğimi, su misali bu  dünyadan gelip geçtiğimi,  kervancıyken, han’a minnet ettiğimi,  anlatın bana aynalar

Gösterin aynalar bana beni,  bu gerçeğin sadece elli sene sürdüğünü, herkesin koltuğundan indiğini, sürat köprüsüne girdiğini ana, baba, evlat, dünyanın bittiğini, torbamda sadece  bir avuç sevabın kaldığını, anlatın bana aynalar.

Anlatın aynalar  bana beni, her şeyi gördüğümü ama kendimi görmediğimi, her şeyi bildiğimi ama kendimi bilmediğimi, ezbere karanlıklarda yürüdüğümü, içe değil dışa baktığımı, kendimi değil, sandığım, olduğumu anlatın bana aynalar.

Anlatın bana beni aynalar , insan kendini bilseydi, haktan hukuktan söz edilir miydi? Üzüntü nedir bilinir miydi? Ömrün yarısı  kavga ile geçirilir miydi? Ekmeklere kan sürülür müydü?  cennet ,cehennem yaratılır mıydı?  Anlatın bana aynalar.

Göstermediniz bana beni aynalar, bana beni değil, sandığımı gösterdiniz, dünya ile birlik olup  gözümü kamaştırdınız, aklımı aldınız,  gerçek diye kandırdınız,  yıllar sonra birde kapımı acı gerçeklerle çaldınız ve beni o gerçeklerle yapa yalnız bıraktınız aynalar.

!İnsan kendini göre bilseydi, her şey çok daha farklı olurdu. Kendimizi küçük göreceğimiz yerde büyük, büyük göreceğimiz yerde küçük görüyoruz.  sonrada bütün alem olarak  kaosları yaşıyoruz. Örneğin kendimizi  bazen kişilerle karşılaştırıp üstün görürken, diğer taraftan yatabileceğimiz üstesinden gelebileceğimiz zorluklar karşısında ben onu yapamam deyip kendimizi azımsıyoruz. Halbuki biz bütün alem olarak ne kadarda muhteşem yaratıldık.  

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.