""

GURBETTE YOZGALI OLMAK… « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:53

GURBETTE YOZGALI OLMAK…

GURBETTE YOZGALI OLMAK…
Son Güncelleme :

24 Ocak 2018 - 7:00

Bir aksilik olmazsa hafta sonunu İstanbul’da geçireceğiz. İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Yönetim Kurulu’nun davetine icabet edeceğiz. Aynı zamanda Erkek Öğrenci Yurdu ve Konferans salonunda hazırlanan programa katılacağız.

Öncelikle bu Öğrenci Yurdu’nun hizmete girmesi gerçekten çok iyi oldu… Fevkalade hayırlı bir hizmet oldu. Yapandan, yaptırandan, emeği geçenden, baş tutandan, bir tuğla dahi olsun katkı sunandan Allah binlerce defa razı olsun…

Uzunca bir zaman konuşuldu bu konu… İstanbul’da atıl duran arsanın alınıp, üzerine böyle bir yapının inşası için çok uğraşıldı. Yönetim değişiklikleri nedeniyle pek üstünde durulmamıştı. Sonra gel zaman, git zaman Erkek Öğrenci Yurdu için Ahmet Yılmaz başkanlığındaki İstanbul Yozgatlılar Federasyonu konunun takipçisi oldu…

Eski, Yeni Yozgatlı Bakanlarla, Milletvekilleri ile Valilikle, İl Özel İdaresi ile görüşmeler sık aralıklarla devam etti.

En nihayetinde iş tamamına erdi, arsanın tahsisi, kullanımı sağlandı, hayır sahibi hemşerilerimizin bonkörlükleri neticesinde İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Erkek Öğrenci Yurdu yapımı tamamlandı.

Şimdi içinde bizim çocuklarımız kalmaya başladı… İstanbul’da eğitim görmek durumunda kalan çocuklarımız istemeleri halinde Federasyona bağlı Erkek Öğrenci Yurdu kapıları arkasına kadar açık olduğunu herkesin bilmesini isterim.

Bir şeyin daha altını çizmem gerekir ki; Federasyona bağlı Erkek Öğrenci Yurdu sadece öğrencilerin barındığı bir yer değil, burada aynı zamanda uzmanlar tarafından öğrencilere gerçek hayata dair de bilgiler verilmektedir.

Mesela geçenlerde İstanbul Yozgatlılar Federasyonu, ses getiren bir organizasyonu İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Erkek Öğrenci Yurdu ve Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Yozgat deyince kalpleri bir başka atan Ahmet Yılmaz ve ekibinin başarıyla gerçekleştirdiği panelde Yozgat hakkında yanlış bilinen bazı gerçeklere de mercek tutuldu.
Cumartesi günü yapılan panelle kapılarını İstanbul’da yaşayan hemşerilerimize açan Federasyon yoğun bir katılıma ev sahipliği yaptı. “Yozgat Tarihinde Çapanoğulları’’ isimli panel İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’ın konuşmasıyla başladı. Gün geçtikçe daha profesyonel kadrolarla, daha profesyonel işler yapılacağını söyleyen Yılmaz; “Kısa sürede güzel işler yapma gayretleri içerisindeyiz. Yurdumuz olsun dedik, memleketten gelen çocuklarımı kimsenin eline bakmasın güven içerisinde burada kalsınlar dedik ve şükürler olsun bu gayemize ulaştık. Aynı şekilde Yozgatlı hemşerilerimizle rahatça ve sürekli bir araya geleceğimiz kendimize ait bir konferans salonumuz olsun istedik onu da başardık ve şuan o gururla buradayız. Bu işe başlarken de hep söyledik biz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi yeni nesillere aktaracağız onlar ise geliştirip hayata geçirecek. Aramızda hukukçu, sağlıkçı, tarihçi, sporcu, sanatçı, iş adamı ve birçok meslek kolunda kendisini gayet yetiştirmiş ve isminden söz ettirmiş hemşerilerimiz var. Böyle imkânlar zinciri varken bunları kullanmak gerektiğini düşünerek ilkini bugün ve devamını bundan sonraki günlerde yapmaya karar verdik”  dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.