""

Güzel işler yapılıyor ama sorunlar ne olacak? « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:40

Güzel işler yapılıyor ama sorunlar ne olacak?

Güzel işler yapılıyor ama sorunlar ne olacak?
Son Güncelleme :

07 Eylül 2018 - 7:00

Yozgat Şehir Hastanesinden bahsediyorum… Burası ile ilgili basında her gün olmasa da haftada üç-beş kez ciddi haberler çıkıyor.

Bu haberler mutlak surette güzel işler yapılıyor ki, bilgi ve belgeye dayalı çıkıyor… Bunda bir şüphe ya da kaygı duymuyorum…

Mesela en son birkaç gün evvel “Şehir Hastanesinde yine bir ilk yaşandı” başlığı altında Yozgat’ta ilk kez tıp dilinde “laparoskopik” diye tarif edilen halk arasında ise kapalı yöntemle bir ameliyat yapıldı…

Ankara, İstanbul, Kayseri Sivas gibi büyük İllerde bu tür ameliyatlar yıllar önce yapılmış ve devam ediyor olsa da, Yozgat insan iyi ve güzel olan ne varsa bazı iyi şeyler yeni yeni görüyor ve yaşıyor.

İşte bunlardan sadece bir tanesi hakkında yapılan açıklamada 59 yaşındaki bir hastaya Op. Dr. Emrah Demirci: Laparoskopik yöntemle yapılan operasyonlarda, karın cildine 3-4 adet 1 santimetrelik delik açılıp vücut içine karbondioksit gazı vererek karın içini şişirilir. Endoskopik kameralarla (Kapalı olarak) bu deliklerden içeriye girilerek operasyon uygulandığı anlatıldı.

Bilindiği üzere Şehir Hastanesi Yozgat’ta hizmete açılalı 2 yıla yakın olacak. Anlatıldığı üzere böyle güzel işler yapılması son derece normaldir. Ancak halen gelen duyumlara göre kanser hastalarına port takılamaması ve takılı olan porttan gerekli iğneyi yapacak hemşirenin olmaması akıllardaki soru işaretlerini kaldırmıyor.

Burada anlatmak istediğim yapılan güzel işler kamuoyu ile paylaşılmak üzere hassasiyetle bir çalışma nasıl ki yapılıyorsa, noksan olan her ne varsa bunların da giderilmesi için aynı hassasiyet gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Op. Dr. Emrah Demirci, Yozgat Şehir Hastanesi’nde üroloji ekibi olarak; taş cerrahisinde kapalı yöntemler, mesane ve prostat kanser kapalı ve açık cerrahi tedavileri, radikal prostatektomi, açık prostatektomi, idrar kaçırma tedavileri, inmemiş testis, peygamber sünneti cerrahi tedavileri ve üroloji ile ilgili hemen tüm ameliyatları başarıyla uygulayabilir durumdayız.

Şimdi eskiye oranla şimdi sağlık alanında daha iyi durumdayız. Fakat biraz önce de bahsettiğim gibi veya daha bilmediğimiz birçok noksanların da artık bundan sonra tamamlanması gerekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.