""

HASTANEDE DİJİTALLEŞME DÖNEMİ « Yeniufuk Gazetesi

17 Mayıs 2024 - 11:09

HASTANEDE DİJİTALLEŞME DÖNEMİ

HASTANEDE DİJİTALLEŞME DÖNEMİ
Son Güncelleme :

06 Ekim 2017 - 7:00

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, Türkiye’nin en iyi bilgi teknolojileri (IT) uygulamaları ve inovasyona dayalı çözümlerinin akredite edildiği Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu Türkiye’den (HIMSS Türkiye), Seviye 6 sertifikasyonu almaya hak kazandı. Hastane, bu sertifikayı alarak dünyanın saygın dijital hastaneleri arasına girdi.

Her ne kadar yol çalışması bitmediği için ulaşımda sorunlar devam ediyor, bu konuda  yaklaşan kış mevsimi öncesi vatandaş kara kara düşünmeye devam etse de, diğer taraftan hastane bünyesindeki güzel hizmetler vatandaşın moralini düzeltiyor.

Artık röntgenler, raporlar, kan testleri elden ele dolaşmıyor. Doğrudan doktorların önüne geliyor. Hastanenin dijitalleşmesi yolundaki çalışmalar sonuç verdi.

Bu konuda Turkcell açıklamasına göre, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Medipol Üniversitesi ve HIMSS iş birliğinde yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında, Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından Yozgat Şehir Hastanesi’ne yerinde değerlendirme ziyareti yapıldı.

Ziyaret sonucu dijital altyapısının tamamı Turkcell tarafından sağlanan, Türkiye’nin ilk şehir hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi, EMRAM Seviye 6 kriterlerini karşılayarak, Seviye 6 hastanesi olarak tanınmaya hak kazandı. HIMSS Türkiye tarafından verilen 6 akreditasyonu sayesinde Yozgat Şehir Hastanesi’nin dünyanın saygın dijital hastaneleriyle aynı hizmeti verdiği onaylandı.

Sağlık bilişimi alanında dijital hastane konseptine uygun mimarisi, ileri teknolojik uygulamaları, akıllı sistemler ve yeni teknolojilerin kullanıldığı Yozgat Şehir Hastanesi kağıtsız hastane olma yolundaki tüm süreçlerini de yeniden tasarladı.

Konu ile ilgili bir açıklamada Yozgat Şehir Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel yaptı. HIMSS 6 Dijital Hastane Akreditasyonu hakkında, “HIMSS 6 Akreditasyonu sayesinde dünyanın saygın dijital hastaneleri ile eş değer hizmet verdiğimiz tescillendi. Bu sertifika, teknolojinin sağlık hizmetlerinde daha ileri seviyede kullanılmasıyla hasta ve çalışan güvenliğini en yüksek düzeye çıkarılmasını sağlamaktadır. Yozgat Şehir Hastanesi’nde hasta güvenliği ve doğru tedavinin uygulanmasını destekleyen bu sistem, hastalarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetini daha üst seviyelere taşıyacaktır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.