""

İl Sağlık Müdürü Şahin eleştirilere cevap verdi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:46

İl Sağlık Müdürü Şahin eleştirilere cevap verdi

İl Sağlık Müdürü Şahin eleştirilere cevap verdi
Son Güncelleme :

22 Eylül 2018 - 7:00

Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Hayati Tuncal’ın hafta başında yaptığı Yozgat’taki sağlık hizmetlerinin yetersizliği ile ilgili açıklamalar üzerine evvelsi gün basın mensuplarını davet ederek, kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, haksız bir eleştiri ile Sağlık Kurumlarımızın karşı karşıya kalmasını kabul etmiyoruz dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan daha sonra Şehir Hastanesinin faaliyete geçmesiyle bir süre önce yıkılan eski Devlet Hastanesinin yanındaki Göğüs hastalıkları bölümünün yerine yeni yapılan İdari binanın üst katındaki kahvaltının ardından gündemdeki konularla ilgili sohbet ettik.

Yozgat merkez başta olmak üzere ilçelerimizde verilen sağlık hizmetlerinin her zaman daha kaliteli, hızlı bir şekilde vatandaşımıza sunmanın çalışmalarını ekip olarak sürdürmeye devam edeceklerini anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, şehir hastanesinin hizmete girmesiyle doktor sayısının yaklaşık ikiye katlandığını ve il dışına yapılan hasta sevk sayılarının düştüğünü istatistik bilgilerle anlattı.

İl Sağlık Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Şahin, sağlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yozgat Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle sağlıkta hizmet standardının yükseldiğini anlatan Şahin, daha önce devlet hastanesinin 400 yatak kapasitesi ile 30 bin 381 metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini şehir hastanesininse 475 yatak kapasitesiyle 141 bin 120 metrekare kapalı alanda hizmet sunduğunu belirtti.

Şahin, şehir hastanesinde doktor sayısının da ikiye katladığını vurgulayarak, “Devlet Hastanesinde uzman hekim sayımız ortalama 67 iken, şehir hastanesinde bu sayımız ortalama 109 dur. Aynı şekilde pratisyen hekim sayımız da 7’den 17’ye çıkmıştır. Poliklinik sayımızın artmasıyla birlikte il dışına yapılan hasta sevk oranlarımız da düşmüştür. 2016’da 6,5 olan aylık hasta sevk sayımız 1,5’lara kadar düştüğünü” söyledi.

Eksik branşlarda doktor atamalarının da yapıldığına değinen Şahin, “Çocuk kardiyoloji, onkoloji, hematoloji, pediatri ve mikrobiyoloji uzmanları ile 15 pratisyen hekim ataması yapıldı. Yakın zamanda hastanemizde göreve başlayacaklar” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda İl Müdürü Şahin, Basın mensuplarının zaman zaman hastaneye gittiklerini burada karşılaştıkları sorunlar ve vatandaşlardan yansıyan şikâyetlerin bir kısmına cevap verirken, bir kısmını da not alarak, sorunların çözümünü sağlayacağını belirtti.

Daha kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını anlatan İl Müdürü Fatih Şahin, vatandaşlarımızdan zaman zaman gelen şikayetleri değerlendirdiklerini, bazen yaşanan sorunları da birlikte çözdüklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.