""

İLÇELERDE ADAY ADAYI YOĞUNLUĞU « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:49

İLÇELERDE ADAY ADAYI YOĞUNLUĞU

İLÇELERDE ADAY ADAYI YOĞUNLUĞU
Son Güncelleme :

15 Kasım 2018 - 7:00

Yerel seçimler yaklaşırken, Yozgat merkezde partilere müracaat eden aday sayısı beklenenin çok altında kalırken, bu durum ilçelerde yoğun bir şekilde yaşanıyor…

İlçelerin büyük çoğunluğunda geçmiş yıllarda olduğu gibi şimdide en çok aday başvurusunun Ak Partide olduğu dikkatleri çekiyor…

Ak Partide 5 Kasım’da başlayan aday adaylık başvuru süresi bir kez daha uzatılmazsa yarın mesai bitiminde sona erecek.

Ak Partiden aday adayı olarak önemli isimler vitrine çıktı… Bunlar arasında en çok dikkat çeken ise, Yozgat’ta uzun yıllar SGK Müdürlüğü görevinin ardından Çorum SGK İl Müdürlüğü yapan Duran Cesur, AK Parti’den Sarıkaya Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yaptı.
Kalabalık bir grup eşliğinde AK Parti Sarıkaya İlçe Teşkilatına gelen Duran Cesur, müracaat dosyasını İlçe Başkanı Bülent Doğan’a teslim etti.
Cesur, Aday Adaylığı müracaatı sonrası yaptığı konuşmada; aziz şehitlere Allah’tan rahmet yakınları için başsağlığı dileğinde bulundu. Cesur, “31 Mart 2019 da mahalli idareler seçimleri olacak ilçemizde de belediye başkanlığı aday adaylığı için bu gün müracaatımızı sizlerin huzurunda yapıyoruz. Allah nasip ederse bize de bu görev verilirse elimizden geldiği kadar çalışacağız. Şuan ilçemizde aday adaylığı müracaatı 10 kişiden fazla oldu. Ben bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Kim başarılı olacaksa ilçemiz için Cenab-ı Allah ona nasip etsin. Duran Cesur olarak ben aday gösterilirim ya da gösterilmem. O mesele değil her hangi bir arkadaşımız aday olduğu zamanda biz onun yanında olacağız. “dedi.
Yozgat’ta daha önce SGK İl Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Cesur, “Bu görev süresince mutlaka herkese hizmet edebilmişizdir. Kimsenin kalbini kırdığımızı zannetmiyorum. Görevler makamlar çok ağırdır.2008 yılında SGK birleşirken bizi İl Müdürü olarak atadıkların da tabi orada bir hizmet binasının ve ilçelere şube açabilirsiniz denilince ilk önce aklımıza kendi ilçem Sarıkaya geldi. Yozgat ta görev yaptığım da ilk şubemizi buraya Sarıkaya ya açtık. Sorgun, Boğazlıyan, Akdağmadeni Yerköy, Çekerek gibi diğer ilçelere de açtık. Daha sonra Çorum SGK İl Müdürü olarak 6 yıldır orada görev yaptım. Orada da elimizden geldiği kadar yeni bir hizmet binası içlerde şubeler açtık. Bunu partimizin milletvekillerimizin de desteği ile katkılarıyla biz bu işleri başardık ”diye konuştu.

Belediyeciliğin zor bir görev olduğunu vurgulayan Cesur, “ Belediyecilik işinin çok zor bir görev olduğunu biliyorum. İnsanlara hizmet etmenin de çok güzel bir şey olduğunu da biliyorum. Hz Ömer Halife seçildiğinde demiş ki “Ateşten gömleği sırtımıza giydik. Bu iş başkan olunca ateşten bir gömlektir, vebali de çoktur onu da biliyoruz. Ama insanlara hizmet etmek halka hizmet etmek Hakka hizmet etmektir.”şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.