""

İmtiyazlı’mı olmalı? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:32

İmtiyazlı’mı olmalı?

İmtiyazlı’mı olmalı?
Son Güncelleme :

06 Temmuz 2018 - 7:00

Önceki gün İl Özel İdaresi Meclis Salonunda hararetli bir tartışma yaşandı. Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyesi Nuri Kahraman, 4 bin 500 lira kira alınan firmanın çıkarıldığını öne sürerek, bir vakfa bedelsiz yapılan tahsis ile devletin zarara uğratıldığını iddia etti.

Bu bir gazeteci olarak bu konu elbette benim de dikkatimi çekti. Gazeteci arkadaşlarımızın takip ettiği MHP’li Meclis üyesi Nuri Kahraman ve Ümit Şahbaz’ın sert çıkışlarına sebep olan konu bir vakfa bedelsiz olarak il özel idaresi üzerinden yer tahsis edilmesiydi. Nuri Kahraman, söz konusu yerin bir AK Parti’ye yakın bir vakfa verildiğini iddia etti ve aynı şekilde bedelsiz olarak Ülkü Ocakları’na da verilmesini istedi.

Kahraman, bu şekilde yapılan uygulama ile devletin zarara uğratıldığını öne sürdü ve  şöyle konuştu: “İl Özel İdaresi Komisyonu üyesiyim, mevzu olan yerde içinde 4 Bin TL üzerinde kira veren ve kamu yararına hizmet veren bir kurumu mahkeme kararı ile çıkarıp bedelsiz bir şekilde tahsis yapıyoruz. Devletimizin zarara uğratılmaması için, kamu yararına faaliyet gösteren bir kurumun buradan mahkeme kararı ile çıkarılarak, siyasi amaçla kurulmuş bir derneğe ücretsiz tahsis edilmesini uygun bulmuyorum. Çıkarılan kamu kurumun verdiği kirayla aynı şekilde kira ödenmesi koşulu ile verilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Devletin kasasına giren parayı bir anda kesiyoruz. Komisyon kararı altına bu şekilde bir şerh koyacağım. İçerisinden çıkan kamu yararına çalışan bir kurum.

Bu kurum aylık 4 Bin 500 liranın üzerinde bir kira veriyor. Buranın verilmek istendiği dernekte bu kirayı ödeyerek otursun. Bunda bir sakınca olmaz diye düşünüyorum. Biz bu para bizim cebimize girmeyecek. Biz bu parayı devletimizin kasasına girsin diye istiyoruz. Her önümüze gelen derneğe, devletin bir yerini verecek isek bende Ülkü Ocakları için bir bina tahsisi istiyorum o halde. Ülkü Ocakları da kamu yararı gözeten bir dernek” diye konuştu.

Kahraman’ın eleştirilerine cevap veren AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Avşar, “Arkadaşımızın görüşüne saygı duyuyorum ancak mevzu olan yerin ilgili vakfa ücretsiz olarak verilmesini arkadaşlarımızla birlikte uygun gördük demesi üzerine; MHP’li meclis üyesi Ümit Şahbaz’da binanın vakfa peşkeş çekildiğini iddia ederek tepki gösterdi.

CHP’li Meclis Üyesi Ramazan Arslan’da başka dernek ve vakıfların böyle bir talebi olursa ücretsiz tahsis yapılıp, yapılmayacağını sordu.

Mecliste oy çokluğu ile alınan bir kararla böyle bir yola gidilmesini açıkçası bende doğru bulmuyorum.

Kamu yararına pek çok dernek faaliyetini sürdürüyor. Bu dernekleri birbirinden ayırmak farklı gözle bakmak işte meclis salonunda yaşanan tartışmaları ve devamını getirir. Bunlara il yöneticilerimizin ve ilgililerin dikkat etmesi gerekir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.