""

İŞ DÜNYASI ARTI 2 İSTİHDAM İÇİN SEFERBER « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:19

İŞ DÜNYASI ARTI 2 İSTİHDAM İÇİN SEFERBER

İŞ DÜNYASI ARTI 2 İSTİHDAM İÇİN SEFERBER
Son Güncelleme :

16 Aralık 2017 - 7:00

Türkiye’de işsizlik sorununu ortadan kaldırmak amacıyla İş Dünyası seferber oldu. Bir taraftan bu seferberlik artarak sürdürülürken, küçük ve orta ölçekteki işletme sayısının artması ve işletmelerin gelişmesini sağlayan destekler devam ediyor…

Önce artı 2 istihdam konusunda neler yaşanıyor bunu bir konuşalım… Artı 2 İstihdam konusunu ilk kez gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de düzenlenen İstihdam Şurası’nda önemli açıklamalar yaptı. İstihdam Seferberliği sayesinde sadece 2017 yılında 1.5 milyon kişiye yeni istihdam sağlandığını belirtti.

‘’ Bu bir rekordur’’ diyen Erdoğan’ın ‘’Artı 2 İstihdam büyümeyi genişletir’’ sözlerine TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan’ın da destek vermesi çalışmalara farklı bir boyut kazandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine TÜMSİAD üyelerine tarihi bir çağrı yaptı. Doğan, ‘’TÜMSİAD 12 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en güçlü iş örgütlerinin başında geliyor. Ve tüm üyelerimize ‘Artı 2 istihdam sağlayın’ çağrısı yapmak bizim için bir görev olmuştur’’ dedi.

Türkiye’nin üçüncü çeyrekte 11.1 büyüme sağlaması tüm dünyada büyük yankı uyandırırken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen İstihdam Şurası’nda iş dünyasına önemli mesajlar verdi. Daha önce başlatılan ‘istihdam Seferberliği’ sayesinde 2017 yılında 1.5 milyon yeni istihdam sağlandığını vurgulayan Erdoğan, ‘’Bizim için büyümenin en önemli göstergelerinden biri de istihdam. İstihdama katkı sağlamayan bir büyüme tabana yayılmıyor demektir. Büyüme oranımızı ikiye katladığımıza göre artı 2 istihdam sağlarsak bu büyümeyi daha da genişletecek, daha da yayacak ve bu ülkeyi kıskananları çatlatacaktır. Buradan iş adamlarımıza sesleniyorum. Var mıyız?’’ dedi.

Bir taraftan bu şekilde gelişmeler devam ederken, Yozgat’ta da küçük ve orta ölçekteki işletmlere hem destekler hem de eğitimler verilmektedir.

Bu konuda Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu salonunda düzenlenen seminerde öğrencilere KOSGEB’ in yeni uygulamaya koyduğu destekler ve girişimcilik hakkında bilgiler veren KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık, girişimciliğin istihdam sorununa en büyük katkıyı sağladığını, girişimciliğin tüm ekonomiler açısından önemli bir kavram olduğuna değindi. Ülke ekonomilerinin kalkınmasında girişimciliğin vazgeçilmez bir unsur olduğunu dile getiren Işık,  “ KOSGEB tarafından yeni uygulamaya konulan ve Türkiye’deki Ar-Ge sonucunda ortaya çıkan yenilikçi projelerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak “Kobi Tekno Yatırım Programı” ile yurt dışından ithal ettiğimiz ara ürünlerin yerli ve milli üretimini destekleyecek “Stratejik Ürün Destek Programı”   hakkında öğrencilerimize bilgiler aktardık. Yeni geliştirilen Stratejik Ürün Destek Programı ile ithal ara malların yerli üretimi desteklenecek. Programa başvuracak projelere, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70’i geri ödemesiz olmak üzere yüzde 100 destek sağlanacak.” dedi. Seminer, öğrencilerin KOSGEB destekleriyle ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.