""

Işık ihlali yapanlara droneli gözlem « Yeniufuk Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 21:53

Işık ihlali yapanlara droneli gözlem

Yozgat Valiliği sosyal medya hesaplarından yayınlanan trafik ihlaline yönelik görüntülerde sürücülerin en fazla kırmızı ışık ihlali yaptığı belirlendi. İl genelinde hem yayalara hem de sürücülere yönelik denetimler artırıldı. Trafik ekipleri, şehir merkezlerinde yayalara yönelik uygulamalara başladı.

Işık ihlali yapanlara droneli gözlem
Son Güncelleme :

12 Kasım 2023 - 16:12

Yozgat il genelinde son 3 aylık dönem içerisinde drone ile yapılan trafik denetimlerinde sürücülerin yaptığı hatalar belirlendi. Yapılan çekimler Valilik sosyal medya hesaplarından yayınlandı. İl genelinde trafik denetimleri yoğunlaştırılırken, şehir merkezlerinde trafik ekipleri yayalara yönelik uygulama yaparak, sürücülerin yaya geçitlerini kullanmaları, yaya geçitlerde yaya önceliği konusunda bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.
Yozgat’ta trafik ekipleri tarafından son 3 ay içerisinde 136 bin 46 araç denetlenerek, 33 bin 167 araç sürücüsüne 44 milyon 964 bin 843 lira para cezası uygulandı. Denetimlerde drone kullanılarak, sürücülerin yaptığı ihlallerde belirlendi. Denetimlerde Yozgat’ta sürücülerin en fazla kırmızı ışık ihlalinde bulunduğu belirlendi. İhlal yapan sürücülerin drone ile çekilen görüntüleri valilik sosyal medya hesabından yayınlanarak, sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
“KURALLAR SADECE ARAÇ SÜRÜCÜLERİ İÇİN DEĞİL,
YAYALAR İÇİN DE GEÇERLİ”
“Kurallar sadece araç sürücüleri için değil, yayalar için de geçerli” olduğunu hatırlatan valilik uyarısında, “Trafik ekiplerimiz trafikteki denetimlerini artırarak devam edecek ve bu denetimler yalnızca sürücüleri değil, aynı zamanda yayaları da kapsayacak. Yaygın bir yanlış anlaşılma olan ‘yayaların trafikte sorumlu olmadığı’ düşüncesine karşı harekete geçiyoruz. Trafik ekiplerimiz, yayaların trafik kurallarını ihlal etmeleri durumunda cezai işlem uygulayacak. Amacımız ceza kesmek değil, canları korumak” denildi.
Trafik kazalarının en acı verici sonuçlarından birisinin de, yaya olarak karşılaşılan can kayıpları ve yaralanmalar olduğu, trafikte her yıl yaşanan bu tür trajedilerin önüne geçmek için ekiplerin, bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verip, eğitimler ve bilgilendirme kampanyaları ile trafikte yaya sorumluluğunun öneminin vurgulanacağı ifade edildi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.