""

İŞKUR’DAN İSTİHDAM SORUNUNA ÇÖZÜM « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:10

İŞKUR’DAN İSTİHDAM SORUNUNA ÇÖZÜM

İŞKUR’DAN İSTİHDAM SORUNUNA ÇÖZÜM
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2018 - 7:00

Uzun uzun yazmaya gerek var mı bilemiyorum ama şunu ifade etmeliyim ki, Yozgat’ın en önemli sorunu istihdam alanlarının yetersiz kalmasından dolayı işsizliktir.

Bu hususta kamuda ciddi çalışmalar yapılmaya devam etse sorun halen devam ediyor… Aslında işsizlik sorunu sadece Yozgat’ın değil ülkenin genel sorunları arasında yer almaktadır. Bu konuda Hükümetin de ciddi çalışmaları bulunmaktadır.

Geçtiğimiz gün ziyaretimize gelen İŞKUR Müdürü Taner Yıldız ile bu konular da sohbetimiz oldu…

Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, Türkiye İş Kurumu ile Basın İlan Kurumu arasında 2016 yılında iletişim ve medya sektöründe çalışan veya çalışabilecek iş arayanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak 9 ay işbaşı eğitim programı düzenleneceğini söyledi.

Sayın Yıldız, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “ Basın İlan Kurumu 2018 yılında dünyada bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşümün gerekliliği konusunda, nitelikli insan kaynağını oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla Basın İlan Kurumu Gazetecilik Eğitim Programı başlatmış bulunmaktadır. Bu kapsamda söz konusu eğitimi bitiren kişilerin sektörde faaliyet gösteren işletmelerde işbaşı eğitim programlarına katılmaları konusunda işletmelerle anlaşmalar yapmıştır. Gelinen aşamada Basın İlan Kurumu yetkilileri Kurumumuz tarafından uygulanmakta olan işbaşı eğitim programlarından sektördeki firmaların yararlanmasını talep ediyoruz.”dedi.
Yıldız, yapılan protokol çerçevesinde görsel ve yazılı basın meslek kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 9 ay süreli program düzenleneceğini kaydetti.

Ayrıca Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü istihdam seferberliği kapsamında çıkan yeni teşviklerin tanıtımı için işverenleri ziyaret etmeye devam ediyor.

İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, ilçelerde yeni teşvik yasaları hakkında işverenleri ziyaret ederek bilgilendirdiklerini söyledi. Yıldız, “Bu kapsamda Saraykent, Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde işverenlerimiz ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdik. Bu yıl uygulanacak olan teşvikler ile İmalat ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren işverenlerin, şartları uyan işsiz vatandaşları mızı istihdam etmesi durumunda kişi başı 2 Bin 29 TL sigorta primi teşviki ve 121,95 TL’de gelir ve damga vergisi olmak üzere toplam 2 Bin 151 TL devlet tarafından destek sağlanacak. Ayrıca imalat ve Bilişim harici sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerimize ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda asgari ücretli işçi için tahakkuk edecek sigorta primi 761 TL ve 121,95 TL tutarındaki gelir ve damga vergisi olmak üzere toplam 883 TL’nin tamamı devletimiz tarafından ödenecektir. İmalat ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren işverenlerimiz için İşbaşı Eğitim Programları süresi 6 aya çıkarıldı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.