""

İSMİNDEN VE HİZMETİNDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN İMAM « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:43

İSMİNDEN VE HİZMETİNDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN İMAM

İSMİNDEN VE HİZMETİNDEN ÖVGÜYLE BAHSEDİLEN İMAM
Son Güncelleme :

23 Ocak 2018 - 7:00

İnsanlar için hem dini eğitim hem ilmi eğitim olmazsa olmazdır… Eğitimli bir toplum yetiştirmenin bir takım kuralları ve kaideleri vardır…

Öğreti duyguları insandan insana değişkendir, her insan bilmediği şeyleri bir anda öğrenme yeteneğine sahip değildir. Bu anlamda kimi insan bir günde, kimi insan bir ayda öğrenir, bu sebeple toplumun eğitimli olması eğitimcilerin sabır ve öğreti tekniklerine bağlıdır.

Geçenlerde duyduğum güzel bir çalışma gazetelere haber olması dikkatimi çekti, örnek bir çalışma olduğu için bu haberi bir kez de buradan paylaşmak istedim… Yozgat’ta Yeni Damat Hoca Zade Caminde vatandaşlar akşam namazını kıldıktan sonra yatsı namazına kadar camide kalarak Kur’an-ı Kerim öğreniyor.

Akşam namazı için camiye gelen vatandaşlara cami imamı Şevki Uçar tarafından yatsı namazına kadar Kur’an ve dini bilgiler konusunda ders veriliyor. Programa katılan vatandaşlar cami imamı Şevki Uçar’a teşekkür ederek, hem Kur’an-ı hem de dini bilgileri öğrendiklerini belirttiler.
Muttalip Nazlıoğlu, isimli vatandaş, yaklaşık bir buçuk ay gibi bir sürede Kur’an-ı Kerimi öğrendiğini belirterek, “Medrese Mahallesinde oturuyorum ve namazlarımı mümkün olduğunca Damat Hoca Zade caminde kılmaya çalışıyorum. Benim gibi namazlarını sürekli camide kılan bir grup arkadaşımızla birlikte akşam namazından yatsı namazına kadar Kur’an öğreniyor ve dini bilgilerimizi gözden geçiriyoruz. Yatsı namazı sonrası da yaklaşık bir saat yine programımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu vesile ile cami imamımıza bizlere böylesine güzel bir hizmet sunduğu için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Turan Kargı’da emekli olduğunu belirterek, “Kursa başlayalı yaklaşık üç hafta oldu. Allah’a şükür bir şeyler öğrendik. İnşallah devam eder. Belli bir yaştan sonra bu zor oluyor ama yine de öğrendik. Dini konularda bilmediğimiz eksikliklerimizi hocamız sayesinde öğreniyoruz.”dedi.
İsmail Duru’da benzer ifadeler kullanarak cami imamı Şevki Uçar’a kendilerine yönelik böyle hayırlı bir hizmet sunmasından dolayı teşekkür etti.
Cami imamı Şevki Uçar da akşam namazı sonrası yatsı namazına kadar vatandaşlara Kur’an ve dini bilgiler konusunda ders verdiklerini belirterek yatsı namazından sonra da bir saat daha programa devam ettiklerini söyledi. Uçar, “Kış mevsimi dolayısıyla geceler uzun olduğu için bu programa vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Camimizde her akşam, akşam namazı sonrası yatsıya kadar ve yatsı namazı sonrası yaklaşık bir saat daha vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmeye çalışıyoruz. Sadece Kur’an okutmayı öğretmiyoruz, bunun yanında dini sohbetlerimiz de oluyor. İnsanlarla kaynaşmaya, dini yönden eksikleri, sorunları varsa onları da dinliyor ve gidermeye çalışıyoruz. Mutlaka her yerde dini yönden bir eksiklik, bir sıkıntı vardır. Bunun da görevi bize düşüyor. Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu sorunları gidermeye çalışıyoruz. Kursumuz yaz ayına kadar devam edecek.”diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.