""

İstihdama katkı sunacak ve eleman sıkıntısı yaşayan kurumlar « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 06:17

İstihdama katkı sunacak ve eleman sıkıntısı yaşayan kurumlar

İstihdama katkı sunacak ve eleman sıkıntısı yaşayan kurumlar
Son Güncelleme :

16 Ocak 2019 - 7:00

Gazetemizi hafta sonu ziyaret eden Milletvekilimiz Yusuf Başer ile yaptığımız sohbetten birkaç ayrı vererek, sohbeti sürdüreceğim…

Gündem siyaset olduğu için girişi buradan yapalım… Gönül belediyeciliğini ve belediyecilik hizmetlerini en iyi AK Parti’nin yaptığını vurgulayan Başer, “Belediyecilik hizmetlerini AK Parti yapar. Gönül belediyeciliğini AK Parti yapar. Şehirleri birlikte yönetmek, birlikte inşa etmek ve birlikte ihya etmek ve gelecek kuşaklara da yaşanabilir bir şehir bırakmak bizim boynumuzun borcudur. AK Partinin siyaset anlayışında aldatmak yoktur, hile yoktur. Siyasetimizin temel felsefesinde ne aldanan nede aldatan olacağız, dolayısıyla belediye başkan adaylarımızın ortaya koyacağı projeler ortak akılla yürütülen ve toplumun tamamının benimsediği projeler olacaktır.”

Gelelim asıl konumuza yazımın başlığında ifade ettiğim üzere Yozgat’ta istihdam sağlayan ve bu konuda bir takım sorunlar olduğunu gözlemlediğim kurumlarımıza… Milletvekilimiz Yusuf Başer, bu kurumlarımızın farklı yönünü şöyle anlattı…

“Bugün 20 Bin öğrencimizin eğitim gördüğü Bozok Üniversitemizde bin tane akademik personel, 2 bin personel ve diğer çalışanlarla bu sayı 5 bin civarında olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda KYK yurtlarımızla ülkemiz genelindeki iller sırlamasında öğrenci sayımıza göre yatak sayısı en fazla olan şehirlerin başında geliyor. Yine Diyanet Eğitim Merkezimizde yıl içerisinde diyanette görevli personeller burada eğitim görecekler ve ekstradan 300 kişi istihdam edilmiş olacak. Adalet Eğitim Merkezi’nde de en az 300 kişi istihdam edilmiş olacak. POMEM’de Bin öğrencimiz polislik mesleğine buradan mezun olarak başlayacak. Yine 4 Bin kişilik cezaevinde görev yapacak personeller ile şehrimiz ekonomimize büyük katkı sağlayacak. Havaalanı ve hızlı tren projelerimizin tamamlanması ile bunlara paralel olarak yapılacak çalışmalarla ilimizin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracaktır.”

Ben burada farklı bir konuya dikkat çekmek istiyorum… Mesela Bozok Üniversitesi ve Araştırma Hastanesi şu günlerde hem yetişmiş personel hem de vasıfsız eleman sıkıntısı yaşıyor… Şehir hastanesinin kısmen doktor sıkıntısı dışında ciddi bir sıkıntısı yok bulunmamakla birlikte burası da ekonomik yönden ödenek sıkıntısı yaşamaktadır.

Birkaç hafta önce Sorgun Devlet Hastanesine gittim. Burada dikkatimi çeken en önemli sıkıntı ise doktor açığı ve ara eleman sıkıntısıdır.

Bu sıkıntıların önemli bir kısmı aslında İŞKUR’un toplum yararına çalışma projesi kapsamında kurumlara verdiği vasıfsız elemanlarla giderilebilir.

Bir talimatla İŞKUR, kura ile yönlendirdiği bu elemanları birçok kuruma göndermek yerine büyük çoğunluğunu başta Bozok Üniversitesi hastanesi olmak üzere ihtiyaç duyulan kurumlara yönlendirilmesi sağlanmış olsa bahsettiğim sorun kendiliğinden çözülmüş olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.