""

JEOTERMAL KAYNAKLAR ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:50

JEOTERMAL KAYNAKLAR ÜZERİNE…

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ev sahibi olarak üstlendiği “Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin Ekim ayı olağan meclis toplantısı” geçen hafta yapıldı…

Birliğin 20. kuruluş yıl dönümü olmasının da toplantıya ayrı bir önem kattığı konuşmacılar tarafından özellikle belirtildi.

JEOTERMAL KAYNAKLAR ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 9:43

 

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in ev sahibi olarak üstlendiği “Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin Ekim ayı olağan meclis toplantısı” geçen hafta yapıldı…

Birliğin 20. kuruluş yıl dönümü olmasının da toplantıya ayrı bir önem kattığı konuşmacılar tarafından özellikle belirtildi.

Yoğun bir katılımın olduğunu özellikle söylemeliyim. Sorgun Belediyesi, katılımcılardan birçokları Büyük Şehir Belediye Başkanı olmak üzere 113 Belediye Başkanını misafir etti. “Akdağmadeni ve Yerköy İlçe başkanlıkları da bu toplantı da Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyesi” oldu.

İlçe Merkezli yapılan toplantının teknik gezi kırımlarında Yozgat Merkez ve Sarıkaya ilçeleri de yer aldı. Ev sahibi Belediye Başkanı olarak bir konuşma yapan Ahmet Şimşek, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği olarak her yıl 4 meclis toplantısı yapıldığını ve 2017’nin 3’üncü toplantısının Sorgun’da yapılmasına karar verildiğini söyledi.
Birliğin 20. kuruluş yıl dönümü olmasının da toplantıya ayrı bir önem kattığını vurgulayan Şimşek, “Bugün ilçemizde birliğimize üye 113 belediye başkanını konuk ediyoruz. Bu yıl birliğimize yeni üye olacak Akdağmadeni Belediyesi ile Yerköy Belediyesinin de burada üyeliğe kabul işlemleri yapılacak” dedi.
Başkan Şimşek konuşmasında Sorgun’da bulunan jeotermal kaynak ve tesisler ile yer altı kaynakları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Vali Kemal Yurtnaç da Belediye başkanlarına Yozgat’ta yapılan çalışmalarla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Yozgat’ın tarım ve hayvancılığın ileride olduğu bir şehir olduğunu kaydederek, “Tarım ve hayvancılığı desteklememiz lazım. Bunun yanı sıra her sektöre ilave bir sektör de oluşması gerekiyor.

Yozgat’a ilk geldiğimde baktım ki burada termal kaynaklar var ve bir hedef cümle koyduk. Termal kongre ve spor turizmi için yeni bir şehir oluşturalım dedik. Yozgat’ı bu konuda destekleyelim ve tecrübe paylaşımı konusunda da sizin bu yaptığınız toplantı bizim için çok değerli. Zira Yozgat’ta 7 tane termal kaynağımız var. Biz burada 7 kaynağı artırarak 5-6 tane otel yapıp burayı kongre turizmi şehri haline getirmek istiyoruz.
Hatta biraz mübalağa ediyoruz, Türkiye’nin Davos’u yapacağız burayı diyoruz. Termalimiz var, ormanımız var, oksijenimiz var. Biz bu fırsatları hem ilimizin hem de halkımızın yararına kullanmak istiyoruz.
Yozgat nüfus itibari ile Türkiye’de 46. büyük il, yüzölçümü itibari ile 14. büyük ili. Yani doğu, batı, kuzey, güney istikametlerinde 8 tane şehirle komşuyuz. Burayı hareketli bir hale getiriyor bu. En önemlisi de son yıllarda hükümetimizin verdiği desteklerle orta vadenin parlayan yıldızı bir şehir olacak Yozgat. Hızlı trenle 50 dakikaya Ankara’ya gideceğiz. Yozgat’ın fırsatlarını çevreye sunacağız ve Yozgat’ı daha hareketli bir hale getireceğiz. Diğer taraftan 475 yataklı şehir hastanesi ki bunu sağlık turizmine açacağız. Yurt dışında ki sağlık sigorta şirketleri ile irtibata geçip buranın yeni fırsatlara kapı araladığını hep birlikte göreceğiz. Termaldir, tarımdır derken Yozgat orta vadenin hareketli bir şehri haline gelecek dedi.

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.