""

KENDİ GELEN YATIRIMCI « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:50

KENDİ GELEN YATIRIMCI

KENDİ GELEN YATIRIMCI
Son Güncelleme :

10 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat, dışarıdaki yerli ya da yabancı fark etmeksizin bütün yabancılara gelin Yozgat’a, memleketinize yatırım yapın çağrısında bulunarak, her türlü yolu denedi.

Valimiz Kemal Yurtnaç’ın bu konudaki gayretlerini görüyorsunuz, yurt dışı ve yurt içi yaptığı çalışmalar ortada.

Ne oldu?

Davetin bilinen her türlüsünü yaptı, henüz olmadı, beklenen karşılık maalesef şimdilik görülmüş değil…

Ama daha birçok kimsenin bilmediği memleketini düşünen, hesabı iyi yapan yatırımcılar herhangi bir davet beklemeksizin geliyor, tesis kuruyor, üretime başlıyor.

Bu konuda size çok önemli bir örnek vereceğim; İstanbul’da ikamet eden işadamı İbrahim Kırımlı, doğum yeri olan Akdağmadeni’ne gelerek, Arap uyruklu ortaklarıyla kurduğu tavuk çiftliğinde hem ilçe ekonomisine hem de il ekonomisine katkı sağlıyor. Katkı sağlamakla da kalmayıp işadamı olan hemşerilerine  adeta  Yozgat’a dönün diye haykırıyor.

Yozgatlı genç müteşebbislerden İbrahim Kırımlı, Akdağmadeni ilçesinde,  yirmi üç bin metrekare alanda kurduğu  iki adet gezen tavuk çiftliğinde, günlük olarak dört bin yediyüz adet yumurta üretiyor ve ürettiği yumurtaları Tokat ve Ankara’ya satıyor.

Kurduğu,  Gezen tavuk yetiştirme çiftliğinde Ataks ve tindet ırkı tavuk yetiştiren işadamı Kırımlı,  çiftlik alanında yetişen yonca ve organik yemlerle beslenen gezen tavukların yumurtasının köy tavuğu yumurtasına yakın kalitede olduğunu söyledi.

İşadamı Kırımlı “ Aslen Akdağmadeni’liyiz  ama İstanbul’da doğup büyüdük. Şimdi ise memlekete dönüş yaparak yumurta üretimine başladık.  Bu çiftlikte köy yumurtası kalitesinde yumurta üretiyoruz. Artaks ve tindet cinsi gezen tavuklarımız, on altı bin metre kare alana ektiğimiz yonca ve organik yemlerle besleniyor.  Arap uyruklu iki ortağımızla birlikte bu ilçeyi tercih ettik.  Şu an itibariyle kurduğumuz iki adet çiftlikte 3 kişi istihdam ediyor ve  üretilen gezen tavuk yumurtalarını Tokat ve ankara2daki firmalara toptan olarak pazarlıyoruz” diye konuştu.

Memleketine gezen tavuk çiftliği kurarak ekonomiye katkı sağlayan işadamı İbrahim Kıırmlı, bir de aynı amaca yönelik dernek kurdu.  Sivil toplumun önemine de değinen Kırımlı, “Yozgat ve Çevresi Gezen Tavuk  Yumurta Üreticileri ve Satıcıları Derneği” adındaki STK ile de sivil alanda faaliyet gösterip, mesleki alandaki gelişmeleri takip edip, üreticiler arasında köprü kuracak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.