""

KÜÇÜK VE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:16

KÜÇÜK VE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR…

KÜÇÜK VE ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR…
Son Güncelleme :

02 Ocak 2018 - 7:00

Küçük şehirlerde atılan bazı adımlar, toplum için son derece önemlidir… Birazdan vereceğim örnek bir çalışmayla ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olacağım ama önce toplumun yaşam biçimini değiştirmek ya da alışkanlıkları sürdürmelerini sağlamak şehrin yöneticilerinin sevaplarını ya da günahlarını artırmak ya da eksiltmekle aynı değerlere sahiptir.

Sarıkaya İlçemizi bilirisiniz… Burada son yıllarda yapılan önemli çalışmalar olduğunu duymayan yok, sosyal medya ve yerel medya bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, ilçedeki çalışmalara katkı sunmaktadır.

Şimdi bir örnekle sohbete devam edelim… Sarıkaya Belediyesi tarafından bina önlerine konulan çöp kutularına vatandaşlar bayat ekmekleri doldurarak barınakta bulunan hayvanların beslenmesine ortak oluyor.

Sarıkaya Belediyesi tarafından bina önlerine konulan çöp kutularına vatandaşlar bayat ekmekleri doldurarak barınakta bulunan hayvanların beslenmesine ortak oluyor. Sarıkaya Belediyesince kısa bir süre önce başıboş sokak köpekleri için hayata geçirilen hayvan barınağında hayvanların beslenmesi için bina önlerine bırakılan çöp kutularına vatandaş ekmek bırakarak burada bulunan hayvanların beslenmesine yardımcı oluyor.
Başkanı Açıkel, hayvan sevgisinin önemine vurgu yaparak herkesin imkanları ölçüsünde barınakta yaşayan hayvanların beslenmesine katkı yapabileceğini belirtti. Başkan Açıkel, “İlçemizde hayata geçirdiğimiz barınak içerisine sokak köpekleri toplanarak bakımları yapılmaya başlandı. Barınağa getirilen köpeklerin aşıları, kısırlaştırma operasyonları ve gerekli uygulamalar Belediyemiz Veteriner Hekimi Basri Cankur tarafından titizlikle yapılıyor. Bu kapsamda bizlerde İlçemizde hayata geçirdiğimiz Hayvan Barınağında bulunan köpeklerin beslenmeleri için hemşerilerimizin evlerindeki atık ekmekleri çöp kutularına atmaları yerine özel olarak yaptırmış olduğumuz kutulara atmalarını rica ederiz. Yardıma muhtaç durumda olan hayvanlar için lütfen duyarlı bir şekilde bayat ve atık ekmeklerimizi bu kutulara atalım. Bu kutuları şimdilik ilçemizde yerleşimin yoğun olduğu bölgelere yerleştirmiş bulunmaktayız. İleride ilçemizin çeşitli noktalarına da bu kutulardan yerleştirilecektir” dedi.

Bahsettiğim bu çalışma belki başkaları için çok önemli olmayabilir ama söze başlarken ifade ettiğim gibi, küçük şehirlerin hassas noktaları vardır, bu noktalara bilerek ve hissederek dokunmasını bildiğiniz de hem toplum hem de şehir faydasını görecektir.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.