""

Kültürümüzdeki davranışların öğrencilerimize öğretilmesi gerekir « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:17

Kültürümüzdeki davranışların öğrencilerimize öğretilmesi gerekir

Kültürümüzdeki davranışların öğrencilerimize öğretilmesi gerekir
Son Güncelleme :

29 Ekim 2018 - 7:00

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Valilik tarafından Akdağmadeni İlçesinde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına katılarak burada bir konuşma yaptı…
Yazıcı, Türk milletinin zengin ve köklü bir kültüre sahip olduğunu belirterek, “Kültürümüzdeki nezaket ve hoşgörü davranışlarının öğrencilerimize iyi öğretilmesi, kök değerlerimizin benimsetilmesi gerekir.”dedi.

Sayın Yazıcı’nın konuşmasının devamına geçmeden önce konu eğitim ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız olunca Atatürk’ün Türk Gençliğine hitabesine bakmak gerekir…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ey Türk Gençliği diye başladığı hitabesinde; Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Buradan hareketle İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yazıcı, yaptığı konuşmanın devamında şöyle dedi; öğrenci davranışlarının izlenmesi, akademik başarı, öğrencilerin öğrenme stilleri, rehberlik faaliyetleri, analitik düşünme becerisi, yapılandırmacı eğitimin önemi, kitap okuma alışkanlığı kazandırma, ders işlenirken soyut kavramlarının hayattan örnekler verip somutlaştırarak anlatılması, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımın sağlanmalıdır.
Sizler hayatınızda fedakârlık göstererek ailenizden uzakta eğitim-öğretim hayatınızı sürdürüyorsunuz. Aynı zamanda ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışıyorsunuz.
Bizler de Devletimizin imkanlarıyla sizlere hizmet etmeye çalışıyor bu hizmetten de gurur duyuyoruz.
Çünkü sizler bu ülkenin geleceği göz aydınlığımız evlatlarımızsınız. Sizlerin buradaki çabalarını takdir ediyor ve hepinize başarılı bir eğitim-öğretim hayatı diliyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.