""

Meclis yeni yılın bütçesini hazırladı… « Yeniufuk Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 05:05

Meclis yeni yılın bütçesini hazırladı…

Meclis yeni yılın  bütçesini hazırladı…
Son Güncelleme :

13 Kasım 2018 - 8:34

Yozgat İl Genel Meclisi yoğun sürecek 2019 yılı yatırım, çalışma ve performans görüşmeleri öncesinde tahmini bütçeyi belirledi.
Merkez köyleri başta olmak üzere, ilçeler ve bağlı köyler, belde ve beldelere bağlı köylerin yol,su, kanalizasyon ve benzer alt yapı işlerinin yapımı ile alakalı olarak önceki dönem olmak üzere, geçtiğimiz yıl yoğun bir çalışma programını yapan İl Genel Meclisi, dönem sonu çalışmaları bir kez daha masaya yatırdı…
2018 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Meclis, 2019 yılı ile ilgili yapılması gereken çalışmaların hazırlığını tamamladı.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi kırsalda yaşayan vatandaşların beklentilerini karşılamak üzere yılbaşında hazırlanan bütçenin verimli kullanıldığı genel bir görüş olarak kabul gördü.
Bu konuda genel bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, 2018 çalışma sezonunun devam ettiğini belirterek, planlanan hedeflere ulaştıklarını söyledi. Şahbaz, 2019 yılı mali bütçe taslağı üzerinde çalışmalar yapıldığını ve 113 milyon TL olan 2018 yılı bütçesinin 2019 yılı için 125 milyon olarak belirlendiğini açıkladı.
Şahbaz, bütçenin hem stratejik plana, hem de gelirlere uygun olduğu için şişirilmiş değil, gerçekçi bir bütçe olduğunu ifade etti.
İl Genel Meclisi olarak hedeflerinin her konuda hizmetleri tamamlanmış sorunsuz köyler oluşturmak olduğuna değinen Şahbaz, Yozgat’ımız ciddi yatırımları aldı.
Artık susuz köyümüz kalmadı. Yine köy yolları konusunda önemli mesafeler alındı ve köy grup yolları sıcak asfaltla kaplandı. İnşallah yeni dönemde de hızlılıkla bu altyapı hizmetlerine devam edeceğiz. Hedefimiz altyapı da sorunsuz köy bırakmamak dedi.
Meclis Başkanı Şahbaz, 2019 yılı yatırım ve çalışla programına yönelik çalışmaların devam ettiğine dikkat çekerek, genel bütçeden yatırıma ayrılan payın 50 milyon TL olduğunu kaydetti.
Meclis üyelerinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, Yozgat’ın çıkarları doğrultusunda kararlar aldığının altını çizen Şahbaz kamu kurumlarının 2019 yılı performans programının ay sonuna kadar sürecek toplantılarla programa alınacağını ifade etti.
Şahbaz, “İl Genel Meclisi, sahip olduğu bütçe doğrultusunda aldıkları yatırım kararları ile köylerimize hizmet götürmektedir. İl Genel Meclisimiz, gerek köylerimize hizmet götürülmesi noktasında gerek eğitim, sağlık, tarım vb. alanlarda ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda kurumlarımıza büyük destek vermektedir” dedi.
Yozgat’a hizmet için ayrılan kaynağın doğru ve yerinde kullanılması için projeler yapılacağını dile getiren Şahbaz, ihtiyaç planlaması doğrultusunda hizmetlerin götürüleceğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.