""

MECLİSE TAŞINAN YOZGAT « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 17:39

MECLİSE TAŞINAN YOZGAT

MECLİSE TAŞINAN YOZGAT
Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat’ın sorunları bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisine taşındı… Bu sefer Kayseri CHP Milletvekili Çetin Arık, Yozgat’ın önemli bir İl olduğunu belirterek, tespit ettiği sorunların çözümünü hızlandırmak için gayret gösterdi.

Bu konu dün sosyal medya üzerinden ve yazılı basın tarafından desteklendi… Bu konuyu önemsediğim için haberin detayına bir kez daha göz atalım istedim.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Yozgat’ı meclise taşıdı. Yozgat’ın hızla göç verdiğine dikkat çeken Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Yozgat’ın kalkınması için neler yapılması gerektiğinin incelenmesi için araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Yozgat’ın sorunlarını TBMM gündemine taşıyor. Türkiye’nin önemli tahıl merkezlerinden biri olmasına rağmen Yozgat’ın hızla göç verdiğine dikkat çekerek, Yozgat’ın geri kalmışlığının incelenmesi ve kalkınması için atılacak adımların tespiti için TBMM Başkanlığı’na Araştırma önergesi verdi. Arık, Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, “Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin 14. büyük ili olan Yozgat, önüne geçilemeyen göç nedeniyle hızla kan kaybetmektedir. 2000 yılında 682 bin 919 olan kentin nüfusu 2017 yılına gelindiğinde yaklaşık yüzde 40’lar seviyesinde bir nüfus kaybı yaşanarak 421 bin 41 kişi olmuştur. Ülkemizin önemli tarım merkezlerinden biri olan Yozgat’ın bir pilot bölge olarak seçilerek, göçün önlenmesine yönelik atılacak adınlar Türkiye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı tarım ve hayvancılık konusundaki sorunlarının çözümünün önünü açacaktır. Bu amaçla Yozgat’ın göç kaybının önlenmesi ve kalkınması için atılacak adımların araştırılmasında yarar vardır” dedi.
Önergesinde Yozgat’ın tarihi ve lojistik önemine de dikkat çeken Arık, önergesinde şu görüşlere yer verdi: “2000 yılında 682 bin 919 olan kentin nüfusu 2017 yılına gelindiğinde 421 bin 41 kişiye gerilemiştir. Bunun yanı sıra Yozgat, nüfus piramidi açısından Türkiye ortalamasından daha yaşlı bir görünüm sergilemektedir. Zira genç nüfus istihdam olanakları nedeniyle başka kentlere göç ediyor. Bu durum kentin ekonomisinde lokomotif sektör olarak dikkat çeken tarım ve hayvancılık sektörünü de olumsuz olarak etkilemektedir. Yozgat merkez gibi ilçelerde de göç ve işsizlik en büyük sorun olarak dikkat çekiyor. Buna karşılık ülkemizde tarım ve hayvancılık konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Başta tarım ve hayvancılık olmak üzere Yozgat’ın kalkınması için atılacak adımların belirlenmesi Yozgat’a olduğu kadar ülkemize de önemli katkılar sunacaktır. Araştırma komisyonu ile Yozgat ilimizin sorunları ve çözüm yolları büyüteç altına alınacak, İç Anadolu’nun önemli kentlerinden biri kendi kaderine terk edilmemiş olacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.