""

MEZUNİYET TÖRENİ VE YOZGAT’IN DURUMU! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:51

MEZUNİYET TÖRENİ VE YOZGAT’IN DURUMU!

MEZUNİYET TÖRENİ VE YOZGAT’IN DURUMU!
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2018 - 7:00

Bozok Üniversitesinde bir eğitim ve öğretim döneminin daha sonuna yaklaşıldı… Geçtiğimiz hafta 2017-2018 eğitim – öğretim döneminde lisans ve ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni bu durumun habercisi oldu.

Bir süre sonra Üniversite öğrencileri buradan ayrılacaklar, şehir yine bomboş kalacak… Caddeler, sokaklar, işyerleri bir süre sessizliğe bürünecek, gençlerin gittiği Cafe türü mekânların bir kısmı bu durumdan oldukça fazla etkilenecek.

Her zaman şunu söylerim: Bir şehirde sürekli hareketlilik olması ve ekonominin yolunda gitmesi için birden fazla alternatifi olması gerekir… Yozgat bu durumda alternatifi olmayan belki de tek şehirdir.

Mezuniyet törenine gelince biraz da bunu konuşalım: Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni Bozok Üniversitesi halkoyunları ekibinin gösterisi ile devam etti.
2017-2018 eğitim – öğretim dönemi Fakülte ve Yüksekokullar birincisi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Semanur Bayram mezun olan öğrenciler adına konuşma yaptı.
Bayram konuşmasında, “ Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı üniversite yıllarımız olmuştur. Seçtiğimiz meslekte bize başarılı olmamızın yolu Bozok Üniversitesi’nde gösterilmiştir. Bozok Üniversitesi akademik anlamda kendimizi geliştirmemiz için bize büyük fırsat tanımıştır. Bütün öğrenci arkadaşlarım ve ben bu fırsatı değerlendirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık.
Bozok Üniversitesi akademik anlamdaki etkinliklerin, bilimsel şölenlerin, sempozyumların yanı sıra sosyal aktiviteler açısından da bize pek çok imkânlar tanımıştır. Tabi ki her son aynı zamanda bir başlangıçtır. Eğitimin ise hiçbir zaman sonu olmaz. Bu anlamda bu mezuniyet belgemizin yüksek lisans ve doktorada bizlere kapı aralayacağını umut ediyorum” dedi.
Bozok Üniversitesinde 55 yaşında başladığı eğitim öğretim hayatını 60 yaşında tamamlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşayan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hülya İpek şunları söyledi:
“Okumanın yaşı vakti ve zamanı yok. Ben azmettim çok çalıştım ve başardım. Bügün mezuniyet sevinci yaşıyorum. Bizlere bu fırsatı tanıyan ve kaliteli eğitim almamıza vesile olan başta Rektörümüz olmak üzere hocalarımıza teşekkür ediyor, mezun olan tüm arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum”
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ise konuşmasında insan hayatında önemli bir dönüm noktası olan mezuniyetin önemine dikkat çekerek, “Bugün aramızdan mezun olacak kardeşlerimiz hayatlarında bir dönemi tamamladılar ve yeni bir döneme başlıyorlar. Öğrencilerimiz eğitimlerini başarı ile tamamdılar. Ümit ve temenni ediyoruz ki gelecekleri de hep başarılı olsun ve hayatlarında arzu ettikleri her şeyi başarsınlar” diye konuştu.
Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerimize seslenen Rektör Karacabey, “Üniversitemizde 55 yaşında eğitme başlayan ve 60 yaşında mezun olan öğrencimiz Hülya İpek, okumanın yaşının olmadığını ve azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmadığının en güzel kanıtıdır. Bu bizim geleceğimiz açısından çok önemlidir. Üniversitemizden mezun olan kardeşlerimiz bugün mezun oluyorsunuz; ama hayatınızda okuma ve çalışmanın süresi bitmiyor. Hayatta emekli olunmayan tek şey okumaktır. Dolayısıyla bundan sonraki hayatınızda da sürekli okuyacak ve kendinizi geliştireceksiniz” ifadelerini kullandı.
Vali Kemal Yurtnaç ise mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin yetişmiş insan gücüne Yozgat’ta yükseköğrenimlerini başarı ile tamamlayan önemli değerler gönderiyoruz. Yozgat’ta daha fazla üniversite öğrencisini konuk edeceğiz. Eğitimlerini verip sonra ülkemize memleketimize hizmetleri için bu öğrencileri buradan göndereceğiz.
Ailelerimizin ve çocuklrımızın bugün çok mutlu günleri. Zira bir çocuk kolay büyümüyor. Bunların ilk, orta, lisesi, üniversiteyi kazanması derken üniversiteyi bitirmesi ve akabinde işe girmeleri aileleri ve kendileri için büyük bir mutluluk.
Mezun olan gençlerimiz yerli ve milli kalın. Ülkenizi ve insanınızı sevin ve daima başarılı olun. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokullarında birinci olan öğrenciler yaş kütüklerine isim plakalarını çaktı.
Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.