""

Millet İttifakında herkes kendi yoluna gidiyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:17

Millet İttifakında herkes kendi yoluna gidiyor

Millet İttifakında herkes kendi yoluna gidiyor
Son Güncelleme :

18 Ocak 2019 - 7:00

Yerel seçimlerin elin kulağında, seçimin iddialı partileri Ak Parti ve Milliyetçi Hareket partisi seçim çalışmalarını sürdürmekle meşgul olurken, Millet İttifakında yer alan partiler aday arayışlarını sürdürüyor…

Yozgat’ta siyasi çevrelerin ve seçmenin cevabını merak ettiği soruların başında Belediye Başkanı Kazım Aslan’ın aday olup olmayacağı yer alırken, Arslan bu konuda henüz net bir açıklama yapmış değil.

Siyasi kulislerde Arslan kararını Bağımsız aday olarak vereceği iddiaları üzerine “B” planı olarak yola koyulan Millet İttifakı içerisindeki partiler, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi kendi adayını yarışa dahil etmek için çalışmaları hızlandırdı.

Bu konuda siyasi kulislerden basına yansıyan haberlere baktığımızda dikkat çeken bir haberde şu bilgiler yer alıyor;

Ak Partide Celal Köse’nin genel merkezce Yozgat Belediyesine aday seçilmesinden sonra Millet ittifakını oluşturan partiler, mevcut başkan Dr.Kazım Arslan’a yaptıkları adaylık önerisinden bugüne kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadılar. Yozgat’ta İYİ Parti, CHP ve SP’nin millet ittifakı Belediye Başkanlığı adaylığı teklifini geri çevirmeyen ve “Düşünüp kararımı en kısa zamanda size bildireceğim” diyen Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan’ın aradan yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen kararını henüz netleştirmemesi muhalefet partilerini sıkıntıya soktu. Şehrimizde Millet ittifakını oluşturan partilerin sorumluları bugüne değin kamuoyuna “Adayınız kim” sorularını 1,5 aydan beri “Dr.Kazım Arslan’dan cevap bekliyoruz “ demekten ve aday çıkaramamaktan dolayı rahatsızlık duymaya başladılar. Bu arada Dr.Kazım Arslana yakın çevrelerin ise Başkanın seçime muhtemelen bağımsız olarak gireceğini dile getirdikleri öğrenildi.

Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan’ın Yozgat’ta Millet ittifakından veya Millet İttifakı içerisinde yer alan partilerden herhangi birinden aday olabilme konusundaki kararsızlığı muhalefet partilerini alternatif aday arayışlarına yöneltti. Dr. Arslan’ın millet ittifakının önerisine ‘hayır ‘demesi veya ‘Bağımsız’ aday olması halinde İYİ Partinin il başkanı Metin Özışık’ı, CHP’nin Diş tabibi Dr.Yakup Nurdoğdu’yu ve Saadet Partisinin de Ziya Koçak’ı aday göstereceği bildiriliyor. İYİ Parti Yozgat il başkanı Metin Özışık bu konuda dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Genel merkezin resmi bir kararı olmamakla birlikte gerekiyorsa Belediye başkanı da olurum” diyerek merkez Belediye başkanlığı için aday olabileceği sinyalini verdi. Ancak, Özışık, adaylığı konusunda şu ana kadar henüz resmi bir açıklama yapmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.