""

MÜFTÜLERİN NİKÂH KIYMA YETKİSİ! « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 01:08

MÜFTÜLERİN NİKÂH KIYMA YETKİSİ!

MÜFTÜLERİN NİKÂH KIYMA YETKİSİ!
Son Güncelleme :

11 Ekim 2017 - 7:00

Türkiye’nin bir süreden beri gündemini meşgul eden bu konu üzerindeki tartışmalar halen devam ediyor…

Hükümet tartışmaları sonlandırmak maksadıyla her ne kadar bir sorun yok, yapmış olduğumuz düzenleme bir şeyi alıp yerine başka bir şey koymak gibi algılanmasın dese de, ana muhalefet partisi mensupları hükümetle aynı düşünmüyor.

Hükümet yapmış olduğumuz çalışma aslında laiklik ilkelerine ters düşmemektedir derken, ana muhalefet mensupları bu çalışmanın yapılmasının nedeni laiklik ilkeleri yok sayıldığını savunmaktadırlar.

Bu konuya tekrar döneceğim ama bir hususa dikkatleri çekmek isterim. Dünya üzerindeki güçlü ülkeler, sistemini daha güçlü sürdürmenin uğraşı içinde değiller mi?

Bu konuda hemfikir olduğumuzu tahmin ediyorum. Peki, dünya kurulduğu günden bu yana yaşayan milyarlarca insanın sorunu bitmiş mi? Sistem kuranlar, kanun koyucular, sorunları çözmüş mü?

Bütün bunlar bir tarafa halen insanlık suçu işlenirken, kan ve gözyaşı devam ederken, iktidar ve ana muhalefet mensuplarının tartıştıkları konulara ne demeli?

Türkiye’de sistem onarma işi her zaman sancılı olmuştur. Hükümetlerin sistemi doğru veya yanlış her zaman ana muhalefet ya da muhalefet kesimleri tartışılmasından yana olmuşlar.

Bugünde aynı sorun devam ediyor. Asıl konumuza tekrar dönüyorum ve bu konuda evvelsi gün ana muhalefet partisinin yapmış olduğu basın açıklamasına kısaca yer vermek istiyorum.

Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Aydın müftülere nikah kıyma yetkisi ile hukuk devleti olma ilkesi, kanun önünde eşitlik ilkesi, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesinin ihlal edildiğini savundu. Söz konusu tasarının kabulüyle anayasa suçu işlendiğini söyleyen Aydın, “Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır” dedi. Cumhuriyet kadınlarının hukuku savunarak, devrim yasaları ve Mustafa Kemal Atatürk’ü savunup yollarına devam edeceklerini vurgulayan Gülay Aydın, “Ülkemize getirilmek istenen İslam devleti olma dayatmasına karşı, kadın yurttaş kimliğimiz ile mücadelemizi asıl iş olarak önümüze koyacağız” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.